بررسی اثر باکتریوسینی باکتریهای اسید لاکتیک با خاصیت پروبیوتیک جدا شده از محصولات لبنی محلی منطقه ندوشن یزد
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 23، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 292
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-23-1_005
تاریخ نمایه سازی: 1 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: در میان پروبیوتیک ها، لاکتوباسیل ها با فعالیت باکتریوسینی به عنوان نگهدارنده زیستی سالم و بیخطر کاربری متعددی در زیست فن آوری میکروبی دارند. لذا، بررسی و تعیین فعالیت ضد میکروبی باکتریوسین لاکتوباسیل های بومی موجود در محصولات لبنی سنتی با قابلیت طیف وسیع درمانی حائز اهمیت میباشد.
مواد و روشها: در این پژوهشی تجربی پس از نمونه گیری و جداسازی لاکتوباسیل های بومی از ماست محلی منطقه ندوشن، از آنها به عنوان پروبیوتیک و تولید کننده باکتریوسین استفاده شد. اثر باکتریوسین تولیدی بر علیه 7 سویه باکتریایی بیماری زا به روش های چاهک و دیسک بررسی شد.
نتایج: نتایج حاصل از روش چاهک نشان داد که بیشترین اثر مهارکنندگی روی باکتری های پاتوژن استافیلوکوکوس اپیدرمیس، اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس فکالیس و کاندیدا آلبیکانز به ترتیب مربوط به سویه های اسید لاکتیک بومی جداسازی شده شامل لاکتوباسیلوس دلبروکی، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پلانتاروم است. بر پایه روش دیسک، بیشترین میزان مهارکنندگی علیه باکتری های بیماری زا به ترتیب مربوط به لاکتوباسیلوس دلبروکی، لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس کازئی بود. اگرچه ترکیبات ضد میکروبی تولید شده، توسط آنزیم های پروتئولیتیک غیرفعال شدند، ولی در برابر طیف وسیعی از تغییرات pH و حرارت فعالیت خود را حفظ کردند.
نتیجه گیری: می توان از باکتریوسین پروبیوتیک های جداسازی شده از محصولات لبنی محلی منطقه ندوشن یزد به عنوان نگهدارنده زیستی سالم و بی خطر استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
Lactobacillus ، Bacteriocin ، Pathogenic ، Antimicrobial ، لاکتوباسیل ، باکتریوسین ، پاتوژن ، ضدمیکروبی
نویسندگان
مهدی پورشاکر
Department of Biology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, I. R. Iran
اردشیر حسام پور
Department of Biology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, I. R. Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :