سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) با مدت زمان های مختلف استراحتی بر شاخص های تن سنجی در زنان دارای اضافه وزن

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 528

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HCONF06_120

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1400

چکیده مقاله اثر تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) با مدت زمان های مختلف استراحتی بر شاخص های تن سنجی در زنان دارای اضافه وزن

زمینه و هدف: تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) می تواند به عنوان یک پروتکل تمرینی کارآمد برای کاهش چاقی و اضافه وزن و ایجاد سازگاری های فیزیولوژیکی مشابه با تمرین استقامتی اما در زمان کمتر موثر باشد. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر مدت زمان ریکاوری در طول تمرین اینتروال با شدت بالا بر کاهش وزن در زنان دارای اضافه وزن بود. روش شناسی: 24 زن با (3.83±35.28 سن،BMI؛ 3.45±29.48، وزن: 0.08±80 قد: 4.60±159.14) بصورت داوطلبانه و تصادفی به سه گروه 8 نفره ( تمرین- استراحت 60/60)، (تمرین– استراحت 60/30)، (گروه کنترل) تقسیم شدند. شرکت کنندگان هفته ای سه جلسه تمرین را با 4 تلاش و 4 هفته تمرین HIIT انجام دادند. و در پایان تمرینات شاخص های تنسنجی اندازه گیری شد. نتایج: HIIT بر تغییرات درصد چربی در سه گروه آزمودنی تفاوت معناداری ایجاد کرد. که این تفاوت بین گروه 60/30 با گروه کنترل مشاهده شد (P<0.05). در حالی که، بین دیگر اجزا تشکیل دهنده ی ترکیب بدنی تفاوت معناداری مشاهده نشد (P>0.05). همچنین تغییر معناداری در مقادیر پروفایل چربی های خون بین گروه های سه گانه مشاهده نشد (P>0.05). نتیجه گیری: یافته های حاضر نشان داد که 4 هفته HIIT بر میزان شاخص های اندازه گیری چاقی تاثیر معناداری ایجاد نمی کند. با این حال تغییر محسوس درصد چربی در گروه (60/30) با زمان استراحت کمترنسبت به تمرین را میتوان قابل توجه دانست که احتمالا میتوان ناشی از مدت زمان ریکاوری در طول تمرین پرشدت را بیان کرد.

کلیدواژه های اثر تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) با مدت زمان های مختلف استراحتی بر شاخص های تن سنجی در زنان دارای اضافه وزن:

کاهش وزن ، مدت زمان ریکاوری ، زنان دارای اضافه وزن

نویسندگان مقاله اثر تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) با مدت زمان های مختلف استراحتی بر شاخص های تن سنجی در زنان دارای اضافه وزن

سمانه جدیدی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی،گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

مهدی صیدیوسفی

دکتری تخصصی فیزیولوژی عصب و عضله ورزشی، هیئت پزشکی ورزشی شهرستان آرادان، سمنان، ایران

مقاله فارسی "اثر تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) با مدت زمان های مختلف استراحتی بر شاخص های تن سنجی در زنان دارای اضافه وزن" توسط سمانه جدیدی، کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی،گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران؛ مهدی صیدیوسفی، دکتری تخصصی فیزیولوژی عصب و عضله ورزشی، هیئت پزشکی ورزشی شهرستان آرادان، سمنان، ایران نوشته شده و در سال 1399 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش بین المللی مطالعات ورزشی و سلامت در جهان اسلام پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کاهش وزن، مدت زمان ریکاوری، زنان دارای اضافه وزن هستند. این مقاله در تاریخ 30 فروردین 1400 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 528 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمینه و هدف: تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) می تواند به عنوان یک پروتکل تمرینی کارآمد برای کاهش چاقی و اضافه وزن و ایجاد سازگاری های فیزیولوژیکی مشابه با تمرین استقامتی اما در زمان کمتر موثر باشد. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر مدت زمان ریکاوری در طول تمرین اینتروال با شدت بالا بر کاهش وزن در زنان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) با مدت زمان های مختلف استراحتی بر شاخص های تن سنجی در زنان دارای اضافه وزن با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.