بررسی میزان فعال و غیر فعال بودن محتوای کتاب درسی مطالعات اجتماعی هشتم بر اساس تکنیک ویلیام رومی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF07_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بکتاش

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی.دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری شیراز

مهران ذوالفقاری

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی.دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری شیراز

مهرداد ابوالحسینی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی.دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری شیراز

چکیده

محتوای کتاب درسی یکی از بخش های مهم یک نظام تربیتی است که باید به ان توجه شود زیرا بخش زیادی از زمان دانش اموزان در سال تحصیلی به مطالعه و یادگیری متون کتاب درسی اختصاص داده میشود و اگر این متون کتاب به شیوه فعالی ارائه نشود باعث میشود دانش اموز نقش موثری در یادگیری نداشته باشه و یا به انجام زیاد فعالیت ها و یا به حفظ کردن مطالب بپردازد. در این پژوهش به بررسی و تحلیل متن و تصاویر و فعالیت های کتاب مطالعات اجتماعی هشتم چاپ سال 99 از نظر فعال یا غیر فعال بودن محتوای کتاب با روش ویلیام رومی پرداخته شده است و نمونه انتخابی مجموعه ای از صفحات است و از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است . روش پژوهش تحلیل محتوا با تکنیک ویلیام رومی است. و جامعه اماری این پژوهش کتاب مطالعات اجتماعی چاپ 99 است .طبق نتایج بدست اماده با روش ویلیام رومی و نمونه گیری تصادفی ضریب یادگیری متن 0,021 است که نشان میدهد متن کتاب به شیوه غیر فعال نوشته شده است و ضریب درگیری تصاویر 0,094 است که نشان میدهد که تصاویر تاثیر غیر فعال در یادگیری دارند و همچنین در بخش شاخص فعالیت محور بودن کتاب ضریب 3,052 است که نشان میدهد کتاب مطالعات اجتماعی هشتم با روش ویلیام رومی به شیوه غیرفعال تدوین شده است.

کلیدواژه ها

مطالعات اجتماعی ، ویلیام رومی ، تحلیل محتوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.