بررسی تطبیقی قصه همسران حضرت ابراهیم علیه السلام در قرآن و عهدین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات دینی و علوم انسانی در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RSHIW06_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده آمنه امارتی موسوی

کارشناس ارشد آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران و کارشناسی ارشد مدیریت منابع انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروزکوه، ایران

چکیده

ادیان ابراهیمی یا توحیدی، ادیانی هستند که در آنها حضرت ابراهیم علیه السلام و فرزندان ایشان محوریت دارند و مورد احترام هستند. اهمیت حضرت ابراهیم (ع) به قدری است که ادیان توحیدی، همه خود را منتسب به ایشان می دانند و ابراهیم را پدر ادیان توحیدی می خوانند. بسیاری از موضوع هایی که در تورات و قرآن دربارة شخصیت حضرت ابراهیم (ع) و همسران ایشان آمده، شبیه یکدیگر است و در موارد بسیاری نیز با هم اختلاف دارند. اگر جایگاه این افراد و نقش آنان در تکوین و رشد این ادیان تبیین شود، می تواند بهترین محور در گفت و گوهای بین ادیانی باشد. آنچه در مورد حضرت ابراهیم و فرزندان شان در یهودیت و مسیحیت آمده، برگرفته از تورات و آنچه دربارة ایشان در اسلام آمده است، برگرفته از قرآن می باشد. از این روی، بررسی این موارد در تورات و قرآن مهم است. لذا شناخت دقیق شخصیت حضرت ابراهیم (ع) و فرزندان او و آشنایی با نقش آنان و شناخت موارد شباهت و اختلاف در این ادیان، ما را در فهم بهتر این ادیان کمک می کند. در این پژوهش محقق نگاه قرآن کریم و تورات و انجیل درباره همسران حضرت ابراهیم (ع) دارد و از آنجائی که موضوع زن همواره مورد توجه پژوهشگران و اندیشمندان بوده بنابراین با توجه به اهمیت موضوع و وجود دیدگاه های متفاوت در این باره محقق سعی دارد به افتراقات و اشتراکات داستان همسران حضرت ابراهیم (ع) در متون دینی ادیان در قرآن و انجیل و تورات، از منظر تطبیق و انتقاد بپردازد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.