بررسی تاثیر ابعاد بازاریابی رابطه مند بر قدردانی از مشتریان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO09_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه صائب نیا

مدرس دانشگاه، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، گرایش بازاریابی، دانشگاه جامع علمی و کاربردی مدیریت صنعتی، اردبیل، ایران

مهدی اسماعیلی

دکتری تخصصی مدیریت، مدیریت شعب بانک سپه استان فارس، ایران

کامران دو کوهکی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، مدیریت شعب بانک سپه استان فارس، ایران

چکیده

استفاده از بازاریابی رابطه مند برای کسب سود در سازمان ها - شرکت ها رو به افزایش است. این بازاریابی یکی از راهکارهای شناخته شده در بازاریابی است که مشتریان ناراضی را با تقویت قدردانی در بین آنان، محدود کرده و بدین وسیله باعث فزونی مشتریان وفادار می گردد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تأثیر ابعاد بازاریابی رابطه مند بر قدردانی از مشتری است در این پژوهش تأثیر ابعاد بازاریابی رابطه مند از قبیل اعتماد، تعهد، ارتباطات، مدیریت تعارض، شایستگی، رضایت مشتریان بر قدردانی از مشتری بررسی شده است. پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده توصیفی و از نوع همبستگی است. مشتریان نمایندگی های سایپا در استان اردبیل جامعه آماری پژوهش را تشکیل می دهند. حجم نمونه 400 نفر پیش بینی شده که به این منظور از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد که بازاریابی رابطه مند و ابعاد آن بر قدردانی از مشتری تأثیر مثبت و معناداری دارد. بر اساس نتایج تحقیق پیشنهادهایی برای ارتقای وضعیت قدردانی از مشتریان ارائه گردید.

کلیدواژه ها

بازاریابی رابطه مند، ابعاد بازاریابی رابطه مند، قدردانی از مشتریان، نمایندگی گروه خودروسازی سایپا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.