نگرشی بر کاهش اقلیمی ازن کلی و اثرات آن بر موجودات آبزی
محل انتشار: دومین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم
سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,563
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCCC02_029
تاریخ نمایه سازی: 6 تیر 1385
چکیده مقاله:
امروزه شکی نیست که نازک شدن لایه ازن موجب افزایش شدت اشعه ماوراء بنفش (UV-B) در سطح کره زمین می شود. افزایش شدت تابش UV-B که عمدتا ناشی از کاهش ازن کلی جو است علاوه بر اثرات بیولوژیکی روی انسانها و موجودات خاکزی، می تواند خسارت جبران ناپذیری بر موجودات آبزی نظیر پلانکتونها واردکند. پلانکتونها بعنوان یکی از مهمترین ارگانیسمهای دریایی، علاوه بر جذب حدود 50% از CO2 موجود در جو، نقش بسیار عمده ای در زنجیره غذایی موجودات دریایی بازی می کند. با توجه به اینکه حدود 30% از پروتئین مورد نیاز بشر از منابع دریایی تامین میگردد، هرگونه کاهش در جمعیت این موجودات، علاوه بر اثر گلخانه ای ممکن است موجبات افت مقدار پروتئین های دریایی را به ویژه در عرضهای متوسط و بالاتر از جمله کشورما فراهم نماید.
در این مقاله با استفاده از آخرین پژوهشهای انجام شده، اثرات سوء ناشی از تخریب لایه ازن روی موجودات لایه ازن روی موجودات دریایی به طور کمی و کیفی مورد بررسی قرار گرفته و در خاتمه راهکارهایی جهت مطالعه این مقوله در کشور پیشنهاد میگردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی اکبر سبزی پرور
استادیار دانشگاه بوعلی سینا، همدان
مسعود ایزدی
کارشناس مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی، همدان
محمدرضا قائدی
کارشناس مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی، همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :