اثر کشت مخلوط جایگزینی و افزایشی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت (Zea mays L.) و سیبزمینی (Solanuum tuberosum L.) در منطقه نیکشهر
محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کشاورزی، دوره: 10، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 394
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AGRY-10-2_008
تاریخ نمایه سازی: 23 فروردین 1400
چکیده مقاله:
بهمنظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد دو محصول ذرت (Zea mays L.) و سیبزمینی (Solanuum tuberosum L.) در کشت مخلوط، در منطقه بنت شهرستان نیکشهر در بهمن ماه سال 1392 آزمایشی با 14 تیمار در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار بهروش جایگزینی و افزایشی به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل کشت خالص ذرت، کشت خالص سیبزمینی، دو ردیف ذرت + یک ردیف سیبزمینی، دو ردیف ذرت + دو ردیف سیب زمینی (برای هر محصول تراکم بوته 50 درصد تراکم مطلوب میباشد)، یک ردیف ذرت+ یک ردیف سیب زمینی، یک ردیف ذرت + دو ردیف سیب زمینی، دو ردیف ذرت + دو ردیف سیبزمینی (برای هر محصول تراکم بوته 100 درصد تراکم مطلوب میباشد)، سه ردیف ذرت + یک ردیف سیبزمینی، یک ردیف ذرت + سه ردیف سیبزمینی، سه ردیف ذرت + دو ردیف سیبزمینی، دو ردیف ذرت+ سه ردیف سیبزمینی، دو ردیف ذرت + چهار ردیف سیبزمینی، چهار ردیف ذرت + دو ردیف سیبزمینی، دو ردیف ذرت + دو ردیف سیبزمینی، (تراکم بوته برای ذرت 100 درصد تراکم مطلوب و برای سیبزمینی 50 درصد تراکم مطلوب میباشد) بودند. نتایج نشان داد که سیستمهای مختلف کاشت بر ارتفاع گیاه ذرت، عملکرد زیست توده، تعداد دانه در بلال و عملکرد دانه ذرت و همچنین بر ارتفاع بوته، وزن غده و عملکرد غده سیب-زمینی تأثیر معنیداری داشت. بالاترین عملکرد زیستتوده (684/30 تن در هکتار) از تیمار کشت خالص ذرت و بیشترین ارتفاع گیاه ذرت (26/133 سانتیمتر)، تعداد دانه در بلال (33/432) و عملکرد دانه (957/8 تن در هکتار) از تیمار دو ردیف ذرت+ یک ردیف سیبزمینی بهدست آمد. بالاترین ارتفاع بوته (03/45 سانتیمتر)، بیشترین وزن غده (54/73 گرم) و عملکرد غده سیبزمینی (124/28 تن در هکتار) از تیمار کشت خالص سیبزمینی بهدست آمد. بالاترین نسبت برابری زمین (54/1) از سیستم کشت مخلوط دو ردیف ذرت+ یک ردیف سیبزمینی بهدست آمد که نشان از برتری کشت مخلوط نسبت به کشت خالص دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا مبصر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
شهدوست برجسته
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان
عباس کشته گر
مجتمع آموزش عالی سراوان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :