ارزیابی بخش مدیریت اطلاعات سلامت دو بیمارستان نظامی؛ مطالعه کیفی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 326
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-7-4_006
تاریخ نمایه سازی: 23 فروردین 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: بخش مدیریت اطلاعات سلامت به عنوان یکی از بخش های کلیدی بیمارستان، نقش مهمی در بهبود ارایه خدمات بهداشتی درمانی دارد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی واحد مدیریت اطلاعات سلامت در دو بیمارستان بی نام نظامی در سال 1396 میباشد.
روشها: مطالعهی حاضر یک پژوهش کیفی از نوع تحلیل محتوای قراردادی بود که در سال 1396 انجام شد. در مطالعهی حاضر برای جمعآوری دادهها از مصاحبههای نیمه ساختار یافته استفاده شد. برای نمونه گیری از روش مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع از نظر واحدهای زیر مجموعه واحد مدیریت اطلاعات سلامت مانند کدگذاری، بایگانی، آمار و پذیرش استفاده شد. اشباع دادهها بعد از انجام 13 مصاحبه حاصل گردید. همزمان با جمعآوری دادهها، کدگذاری و تحلیل دادهها نیز صورت گرفت. برای تحلیل دادهها نیز از نرم افزار MAXQDA10 استفاده شد.
یافتهها: مهمترین مشکلات و راهکارهای واحد مدیریت اطلاعات سلامت در پنج درونمایه اصلی و 24 درونمایه فرعی دسته بندی شدند. پنج درونمایه اصلی که شرکتکنندگان در مطالعه به آن اشاره نمودند به ترتیب شامل شامل مشکلات زیرساختی و فنی، دانشی، مالی، سازمانی و مشکلات حوزه نیروی انسانی بود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد میشود مسئولین امر در جهت بهبود وضعیت این بخش در زمینههای زیرساختی، دانشی، مالی، سازمانی و نیروی انسانی اقدامات لازم را انجام دهند و همچنین با اختصاص بودجه ویژه زمینه را برای استخدام نیروهای تخصصی مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت فراهم سازند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا محمدی
NAJA
مینا لازم
Iran University of Medical Sciences
سارا قلنه
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
مهسا ملکی
Tehran University of Medical Sciences
حشمت اله اسدی
Lorestan University of Medical Sciences
راضیه حیدری
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
نسیم اصلانی
Iran University of Medical Sciences
علی گراوند
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :