ارتباط میزان ویسفاتین سرم در افراد چاق با مقاومت به انسولین و شاخص توده بدنی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 314
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-7-4_004
تاریخ نمایه سازی: 23 فروردین 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: چاقی یک مشکل عمده بهداشت عمومی در کشورهای توسعه یافته و حتی در کشورهای در حال توسعه است. ویسفاتین، پروتئین
اهداف: چاقی یک مشکل عمده بهداشت عمومی در کشورهای توسعه یافته و حتی در کشورهای در حال توسعه است. ویسفاتین، پروتئین ترشح شده توسط بافت چربی احشایی است. به نظر می رسد ویسفاتین حساسیت به انسولین را تنظیم کرده و نقش مهمی در پاتوژنز مقاومت به انسولین، دیابت، دیس لپیدمی و چاقی بازی می کند. هدف از این مطالعه تعیین غلظت سرمی ویسفاتین در افراد دارای اضافه وزن / چاق و ارتباط آن با چاقی و مقاومت به انسولین است.
روش ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی 93 فرد با25 BMI≥ به عنوان گروه مورد و 80 نفر با25 BMI < به عنوان گروه کنترل در بیمارستان نظامی انجام شد. مقادیر آنتروپومتری و متغیرهای متابولیک به دست آمد. میزان ویسفاتین و انسولین با کیت الایزا مرکودیا اندازهگیری شد نرم افزار SPSS نسخه 19برای آنالیز داده ها استفاده شد.
یافتهها: سطح ویسفاتین پلاسما، گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین در افراد چاق نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر بود (05/0> p). همچنین بین سطح سرم ویسفاتین و شاخص توده بدنی (BMI) و قند خون ناشتا در افراد با شاخص توده بدنی BMI≥25 ارتباط معنی دار مشاهده شد. هیچ ارتباطی بین ویسفاتین و مقاومت به انسولین (05/0 = p) یافت نشد.
نتیجهگیری: ممکن است ویسفاتین در پاتوفیزیولوژی چاقی نقش داشته باشد. ویسفاتین با شاخص توده بدنی و اختلال در متابولیسم گلوکز اما نه با مقاومت به انسولین ارتباط دارد.
.
کلیدواژه ها:
Nicotinamide phosphoribosyl transferase ، Insulin Resistance ، Obesity ، نیکوتین آمید فسفوریبوزیل ترانسفراز ، مقاومت به انسولین ، چاقی
نویسندگان
مهرداد پاپی
Islamic Azad University, Islamshahr, Iran
معصومه نژادعلی
Islamshahr Branch, Islamic Azad University, Islamshahr, Iran
میترا علی نژاد
Tehran Medical Branch, .Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :