شناسایی مواد مخدر و داروهای موجود در ادرارهای منفی؛ مطالعه موردی در یکی از آزمایشگاههای شهر تهران
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 346
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-7-4_001
تاریخ نمایه سازی: 23 فروردین 1400
چکیده مقاله:
گسترش استفاده از مواد مخدر از نگرانی هایی است که امروزه دولت ها دست به گریبان آن هستند و کشور ایران نیز از این قائده مستثنی نیست. افزایش کشف مواد مخدر و گسترش تنوع این مواد به ویژه مواد روان گردان، لزوم وجود برنامه ای منسجم برای افزایش کارایی روش های فعلی شناسایی مصرف کنندگان مواد مخدر را بیش از پیش پر رنگ می کند. در حال حاضر تنها سه ماده مخدر مرفین، مت آمفتامین و آمفتامین در برنامه سنجش مواد مخدر در کشور وجود دارند. لذا، به نظر می رسد بازنگری در روش فعلی ضروری است.
مطالعه حاضر بر روی 153 ادرار از ادرارهایی که با روش جاری شناسایی مصرف مواد مخدر در یکی از آزمایشگاه های تشخیص مواد مخدر تهران منفی اعلام شده بود، انجام شد. این آزمایشات با دستگاه رندوکس که با تکنولوژی بیوچیپ و بر اساس واکنش آنتی ژن- آنتی بادی عمل می کند، صورت پذیرفت.
نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که از 153 ادرار مورد آزمون به ترتیب 1، 2، 3، 12، 3، 3، 8، 6 و 9 ادرار به باربیتورات ها، مت آمفتامین، مرفین، بنزودیازپین ها، بوپرنورفین، اکستازی، متادون، ضد افسردگیهای سه حلقه ای و حشیش آلوده بودند. هیچ نمونه ای حاوی کوکائین و آمفتامین مشاهده نشد.
با توجه به تعداد قابل تامل ادرارهای آلوده به دارو ها و مواد مخدر سنتی و صنعتی، بازنگری در شیوه فعلی شناسایی مواد مخدر ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی صابریان
Naja
غلامعلی کاشانی
Naja
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :