طراحی و اعتباریابی پرسشنامه آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج در کارکنان مجرد نیروی انتظامی تهران
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 380
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-7-1_006
تاریخ نمایه سازی: 17 فروردین 1400
چکیده مقاله:
اهداف: ازدواج یکی از وقایع مهم حیاتی است و عوامل آگاهی، نگرش و انتظار از مهمترین عوامل مؤثر در ازدواج موفق هستند. هدف از انجام این مطالعه، طراحی و اعتباریابی پرسشنامۀ آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج در نمونهای از پرسنل مجرد نیروی انتظامی شهر تهران بود.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- اکتشافی و آزمونسازی در ۶ ماه ابتدای سال ۱۳۹۳ در کلیه پرسنل نیروی انتظامی شهر تهران انجام شد. با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای ۲مرحلهای، ۳۹۶ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامه خودساختۀ "آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج" و همچنین فرم اطلاعات دموگرافیک استفاده شد. روایی محتوای پرسشنامه با استفاده از نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا بررسی شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش همسانی درونی (آلفای کرونباخ) ارزیابی شد. دادهها در قالب نرمافزار SPSS ۲۲ تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی، ۳ عامل آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج استخراج شدند که در مجموع ۴۱% از واریانس کل را تبیین نمودند. از این مقدار، حدود ۷% به عامل نگرش، ۱۴% به عامل انتظار و ۲۰% به عامل آگاهی اختصاص داشت. نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوای پرسشنامه به ترتیب ۰/۹۱ و ۰/۸۹ و پایایی پرسشنامه ۰/۸۲ بود.
نتیجهگیری: پرسشنامۀ آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج با روایی و پایایی بالا، ابزار مناسبی برای ارزیابی این عوامل است.
کلیدواژه ها:
Knowledge ، Attitude ، Expectation [Not in MeSH] ، Marriage ، Validation Studies ، آگاهی ، نگرش ، انتظار ، ازدواج ، مطالعات اعتبارسنجی
نویسندگان
مائده امینی
۱Department of Biostatistics, Medical Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
انوشیروان کاظم نژاد
Department of Biostatistics, Medical Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
محمد غلامی فشارکی
۱Department of Biostatistics, Medical Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :