طراحی الگوی مدیریت بخش خدمات غذایی برای بیمارستانهای ایران
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 305
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MSHS-5-4_003
تاریخ نمایه سازی: 15 فروردین 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: اداره بهینه بخش خدمات غذایی در بیمارستانها، نقش بسزایی در عملکرد بیمارستانها، تسریع در بهبودی و افزایش سطح رضایتمندی بیماران از بیمارستانها ایفا مینماید. هدف از مطالعه حاضر طراحی الگویی برای مدیریت بخش خدمات غذایی در بیمارستانهای ایران است.
روش پژوهش: این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی به روش مدل یابی معادلات ساختاری است. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده و از میان افراد شرکتکننده در همایش مدیریت بیمارستانی شامل 250 نفر از مدیران بیمارستانها، کارشناسان تغذیه، کارشناسان بهداشت محیط و غیره در شهریور 1397 در تهران بود. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی پرسشنامه از طریق روایی سازه و پایایی (همسانی درونی) از طریق آلفای کرونباخ انجام شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها و بررسی روابط بین متغیرها و ارائه مدل ساختاری از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی و همچنین نرمافزارهای SPSS 21 و AMOS 22 استفاده گردید.
یافتهها: بر اساس مدل بهدستآمده 5 عامل اصلی و مؤثر بر مدیریت بخش خدمات غذایی شناخته شدند که شامل عوامل بهداشتی و ایمنی، رضایتمندی بیماران، ضایعات غذایی، نظارت و کنترل و نهایتاً سازوکار بودند. در این میان عوامل بهداشتی و سازوکار به ترتیب با ضرایب 0/874 و 0/612 بیشترین و کمترین تأثیر را در اداره بخش خدمات غذایی در بیمارستانهای ایران داشتند.
نتیجهگیری: بر اساس الگوی به دست آمده عوامل مختلفی در مدیریت بخش غذایی مؤثر هستند که لازم است این عوامل در برنامهریزیهای بیمارستانی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. طبق یافتهها میتوان گفت ابعاد مرتبط با بهداشت و ایمنی غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عیسی فتحی
Ph.D of Health Services Management, Department of Health Services Management, Semnan Branch, Islamic Azad University , Semnan, Iran
امیراشکان نصیری پور
Associate Professor, Department of Health Services Management, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran
نادر خالصی
Associate Professor, Health Economics Policy Research Center, Islamic Azad University, Tehran, Iran
رضا زیاری
Assistant Professor, Department of Economy, Semnan Branch, Islamic Azad University, Semnan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :