تأثیر سرمایه ی اجتماعی بر گرایش به کارآفرینی و مقایسه آن بین دبیران تربیت بدنی مرد و زن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دستاوردهای ورزش دانش آموزی
  • کد COI اختصاصی: CSPORTEDU03_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ابراهیمی

دبیر تربیت بدنی ،آموزش و پرورش مازندران،شهرستان آمل،مدرسه حکمت مریج محله

فاطمه کشتکار

دبیر تربیت بدنی،آموزش و پرورش فارس،شهرستان سعادت شهر

چکیده

این مقاله با هدف تأثیر سرمایه ی اجتماعی بر گرایش به کارآفرینی و مقایسه آن بین دبیران تربیـت بـدنی مـرد و زن شهرستان آمل تدوین شد. مقاله ی حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها در زمـره پـژوهش های همبستگی-مقایسه ای قرار دارد که به صورت میدانی به اجرا درآمده است. جامعه آماری تحقیق را کلیـه معلمـان تربیت بدنی شهرستان آمل در سال تحصیلی 1396-97 تشکیل می دادند 180نفر برای تعیین حجم نمونه از جـدول مورگان استفاده شد که تعداد 118 نفر بر اساس روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی به عنوان نمونـه انتخـاب شـدند. برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق از پرسشنامه سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشـال (1998) و کـارآفرینی مارگریـت هیل (1998) استفاده گردید. روایی محتوی پرسشنامه توسط اساتید تایید و پایایی پرسشنامه ها بر اساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 0/76 و 0/80 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمـون توصـیفی و اسـتنباطی (آزمـون کلموگروف اسمیرنف و آزمون های پیرسون، تی مستقل) با استفاده از نـرمافـزار SPSS و تحلیـل مسـیر بـا نـرم افـزار AMOS نسخه 23 استفاده شد. نتایج نشان داد بین سرمایه اجتماعی و گـرایش بـه کـارآفرینی دبیـران تربیـت بـدنی شهرستان آمل ارتباط مثبت معناداری Sig=0/001)، (r=0/468 وجود دارد. همچنین بر اساس یافته های تحلیل مسـیر مشخص شد که سـرمایه سـاختاری Sig=0/001)، (t=3/202، سـرمایه شـناختی Sig=0/009)، (t=2/592 و سـرمایه ارتباطی Sig=0/006)، (t=2/664 تأثیر معنادار مثبتی بر گرایش به کارآفرینی دبیران تربیت بدنی شهرسـتان آمـل دارد که بشترین میزان اثرگذاری مرتبط با سرمایه ساختاری بوده است. در نهایت نتایج نشان داد که بین سرمایه اجتماعی و نگرش به کارآفرینی در بین دبیران تربیت بدنی مرد و زن شهرستان آمل تفاوت معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

تأثیر سرمایه ی اجتماعی ، کارآفرینی ، تربیت بدنی مرد و زن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.