جهت دریافت فایل های پیوست این گزارش بایستی عضو سیویلیکا شوید. چنانچه عضو سیولیکا هستید لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید فایل ها را مشاهده و دریافت نمایید.
چکیده گزارش:
چنانچه فراگیری، همه گیری و دغدغه عمومی را سه مولفه اساسی برای تشخیص یک مسئله اجتماعی بدانیم، شیوع ویروس کرونا در کشور حائز هر سه مولفه است و یک مسئله اجتماعی حاد و مخاطرهآمیز است. در حال حاضر، تمام مناطق شهری و روستایی کشور در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند و هیچ نقطه ای از کشور مصون از این مخاطره بیولوژیکی نیست. همه افراد اعم از زن و مرد، جوان و سالمند، مسئول و غیرمسئول، همه مستعد و در معرض ابتلای به این ویروس قرار دارند. همین مسئله موجب شده که برخی از تعبیر «ویروس دمکراتیک» برای توصیف مشی برابری خواهانه و خاصیت همه گیری آن استفاده نمایند. لکن، واقعیت آن است که طبقات پایین جامعه بهویژه اقشار فقیر و آسیب پذیر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا و آسیبپ ذیری نسبت به این ویروس قرار دارند. رجوع به تجارب تاریخی گویای آن است که گروه های حاشیه ای و محروم جامعه و آنان که از توان و قدرت اقتصادی و اجتماعی کمتری برخوردار بودهاند، بیشترین آسیب را از بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و بیماری های همه گیر متحمل شده اند. افزون بر این، تحقیقات پزشکی و
اجتماعی در کشورهای مختلف نشان داده است که به واسطه سبک زندگی طبقات اجتماعی پایین و حاشیه ای، قدرت انتشار و اثرگذاری بیماری ها در میان این طبقات بسیار بیشتر است. ازاینرو، در مواقع شیوع بیماری های همه گیر همانند وضعیت کنونی اخذ تدابیر حمایتی و مراقبتی توسط دولت ها جهت حمایت و مراقبت ویژه از گروه های محروم و آسیب پذیر جامعه در مقابل اپیدمی لازم و ضروری است. در همین رابطه، در این گزارش تلاش شده با بررسی ابعاد زیست اجتماعی گروه های فوق و شناسایی وجوه آسیب پذیر آنان، راهکارها و اقدامات مناسب جهت حفظ و ارتقای سلامتی ایشان و به تبع آن جامعه ارائه شود.
کد گزارش/لینک ثابت به این گزارش
کد یکتای اختصاصی (COI) این گزارش در پایگاه سیویلیکا میباشد و برای لینک دهی به این گزارش می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت گزارش در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1166085/
طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
مدیریت اطلاعات پژوهشی
مقالات مرتبط جدید
- ارایه چارچوب تلفیقی سرمایه اجتماعی و شبکه های نوآوری
- مقابله با فقر وثروت اندوزی، مهمترین راهکار اصلاح الگوی مصرف
- تولید ملی، رمز تحقق پیشرفت اقتصادی با رویکرد اسلامی- ایرانی
- فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی و حمایت ازتولیدات داخلی
- نقش فرهنگدراصلاح الگوی مصرف و اثرآن برتوسعه اقتصادی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- تحلیل شاخص های بازار کار در فصل زمستان ۱۳۹۷
- موانع تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار در ایران گزارش نظارتی عملکرد هیئت مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار
- برنامه اداره کشور بدون نفت (نسخه انتشار عمومی)
- بررسی کارشناسی موضوع احتساب سوابق بیمه ای و بازنشستگی معلمان دارای سوابق حق التدریسی
- چالش ها و راهکارهای رونق تولید در سال ۱۳۹۸ (۶ . بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.