برابری آموزشی: پازل ناتمام آموزش در قرن21

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 414

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NAMA-15-1_006

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1399

چکیده مقاله:

مقدمه: برابری آموزشی فرآیندی است که همه دست اندرکاران آموزش به آن اندیشیده و خواستار برقراری آن در محیط تحت نظارت خود می باشند. هدف این پژوهش بررسی برابری آموزشی به عنوان پازل ناتمام آموزش در قرن 21 می باشد. رو شها: این مقاله از نوع مروری است. با استفاده از موتورهای جستجوگر کلید واژه های برابری آموزشی، نابرابری آموزشی، عدالت آموزشی، در پایگاه داده های معتبر از جمله مگیران، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ( ،(sid.ir ایرانداک، مجلات تخصصی نور )نورمگز(، گوگل استفاده شده است و برای جستجوی کتابخانه ای از کتاب ها، پایا ننام هها، نشریات منتشر شده از سال 1385 تا 1397 )فارسی( و مقالات لاتین از سال 2008 تا 2016 استفاده شده است که تعداد آنها بیش از 39 منبع بود که به دلیل همپوشی بسیار زیاد منابع با هم 29 منبع به عنوان منابع اصلی انتخاب و مورد تحلیل اسنادی قرار گرفت. یافت هها: بر اساس یافته های مطالعه، نابرابری آموزشی در کشورهای پیشرفته با کشورهای در حال توسعه متفاوت می باشد در کشورهای پیشرفته نابرابری فرص تهای آموزشی اغلب حول محور تبعیض نژادی، خانواده کم درآمد و پر درآمد، سیاه پوست و سفید پوست و مهاجر و غیر مهاجر دور م یزند و پس از این موارد، نابرابری آموزشی از نظر کیفیت آموزش و میزان ارائه خدمات آموزشی مورد توجه است. از نابرابری های آموزشی در کشورهای در حال توسعه م یتوان به نابرابری جنسیتی، عدم دسترسی به فضای آموزشی مناسب اشاره کرد. شهرستان ها و روستا ها نسبت به مراکز استان ها به طور برابر از وجود معلمان و دبیران برخوردار نیستند. امکانات آموزشی )ساختمان، تجهیزات و غیره....( در مناطق روستایی و شهرستانی نسبت به مراکز استا نها بسیار ناچیز است و در ﻮﻣاردی ﺰﻴﻧ دور ا ﺎﺘﻓدﮔی ﻖﻃﺎﻨﻣ و ﺮﺤﻣو ﺖﻴﻣ ﮕﻨﻫﺮﻓی و ﻮﺳاد ﻦﻴﻳﺎﭘ و ﻤﻫچ ﻦﻴﻨ دو ز ﻪﻧﺎﺑ ﻮﺑدن در ﺮﺘﺴﮔش ﺮﺑﺎﻧا ﺮﺑی ﺎﻫ‌ی آ ﻮﻣزﺷی ﻣؤثﺮ ﻮﺑده ا ﺖﺳ. نتیجه گیری: با توجه به یافت ههای مطالعه حاضر و چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 ، دستیابی به جایگاه نخست منطقه در اقتصاد، علم و ف نآوری، برخورداری از دانش پیشرفته و نیروی برتر انسانی، ب یشک با تلاش در جهت برخورداری آحاد جامعه از فرصت های برابر و فراهم کردن زمینه های مشارکت حداکثری در فرایند توسعه محقق خواهد شد.

نویسندگان

مژگان محمدی مهر

Associated Professor, Paramedical Department, AJA University of Medical Science, Tehran. Iran. M.mohammadimehr@ajaums.ac.ir

مهدیه خسروی

M. A in Curriculum Development, District Education, ghazvin, Iran mahdiehmaleka۱۳۹۶@gmail.com

مراد شاهمرادی

Master of General Psychology Department of Education, PNU, Abdanan, Ilam, Iran.moradshahmoradi@ymail.com

سعید شیخی

(*Corresponding Author) M. A in Curriculum Development, District Education ۱۵, Tehran, Iran. E-mail: saeedsheikhi۲۰۰۰@yahoo.com.