استفاده زیستی از اب پنیر برای تولید اسید لاکتیک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS01_364
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سروری

دانشجوی کارشناسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آیت الله آملی

عادل رمضانی مقدم ملسکامی

کارشناس علوم و صنایع غذایی

نرگس قاسمی میرزایی

کارشناس علوم و صنایع غذایی

امین رنگریز

کارشناس علوم و صنایع غذایی

چکیده

در صنایع لبنی در سرتاسر دنیا مقادیر زیادی آب پنیر در هر لیتر شیر عمل اوری شده تولید می شود بنابراین هدررفتن آن می تواند خسارت بالقوه ای برای صنعت مواد غذایی و انرژی باشد زیرا در اب پنیر حدود 55% از کل مواد غذایی شیر وجود دارد ازانجا که لاکتوز عمده ترین ترکیب جامد اب پنیر است می توان از آن در تولید اسید لاکتیک بهره برد سالانه حدود 80000 تن اسید لاکتیک در سراسر جهان تولید می شود حدود 90% آن با تخمیر LAB و بقیه به صورت مصنوعی با هیدرولیز لاکتوز تولید می شود این بررسی با هدف تمرکز برروی تکنیک های مختلف بیوتکنولوژیکی بوده که از آب پنیر برای تولید اسید لاکتیک استفاده شده است موفقیت دراین پروسه ها با بهینه سازی تمامی پارامترهای تخمیری به منظور دستیابی به استحکام بالا همراه با قابلیت تولید زیاد کاربری کم و هزینه های پایین در ارتباط می باشد.

کلیدواژه ها

اب پنیر، اسید لاکتیک، لاکتوز، هیدرولیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.