ارزیابی عوامل موثر در پذیرش بیت کوین در ایران توسط کاربران بیت کوین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بهینه سازی سیستمهای تولیدی و خدماتی
  • کد COI اختصاصی: COPSS01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمیل غلامی معاف

دانشجوی کارشناس ارشد، موسسه آموزش عالی راهبرد شمال رشت

محمد رحیم رمضانیان

دانشیار، دانشگاه گیلان

مرضیه فریدی ماسوله

استادیار، موسسه آموزش عالی احرار رشت

چکیده

بیت کوین، اولین ارز دیجیتال همتا به همتا و غیرمتمرکز بر اساس فناو ری بلاک چین ، کارکردی مشابه با پول های رایج بین المللی دار د. هیچ حکومت یا دولتی دخل و تصرف بر روی این پول دیجیتال نداشته و هیچ قدرتی در د نیا نمی تواند با اعمال نفود و ایجاد فشار بیت کوین را تحت کنترل خود در آورد و سیاست های مالی و تجاری خود را به آن دیکته کند. این ارز در بسیاری از کشورهای دنیا پذیرفته شده و استفاده می شود. در این پژوهش نیز هدف ما این است که با کمک فرامدل یکپارچه پذیرش و استفاده از فناو ری Meta-UTAUT ، عوامل موثر بر پذیرش آن را در ایران بسنجیم. برای تأمین داده های مورد نیاز از بین کاربران و خبرگان بیت کوین، پرسشنامه ای به صورت الکترونیکی برای سایت ها و گروه های موجود در فضای مجازی که به صورت تخصصی در حوزه بلاک چین، ارز های دیجیتال و بیت کوین فعالیت می نمودند، ارسال گردید تا در اختیار کاربران خود قرار دهند. تعداد 420 پرسشنامه توسط گوگل درایو در تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. جامعه آماری شامل کاربران بیت کوین است که به دلیل نامعلوم بودن هویت طیف وسیعی از این افراد، جامعه آماری این پژوهش از جمله جوامع آماری نامحدود شمرده می شود. به منظور تعیین حداقل حجم نمونه نیز از جدول مورگان استفاده گردید که به ازای جوامع نامحدود، حداقل 384 نمونه را لازم می داند. پژوهش شامل 6 فرضیه می باشد. روشن شد که انتظار عملکرد تاثیر مثبتی بر قصد رفتاری، تاثیر اجتماعی تاثیر مثبتی بر قصد رفتاری، شرایط تسهیل گر تاثیر مثبتی بر رفتار استفاده و قصد رفتاری تاثیر مثبتی بر رفتار استفاده در پذیرش استفاده از بیت کوین در ایران دارد.

کلیدواژه ها

پذیرش فناوری، فراتحلیل، ارز دیجیتال، بیت کوین، بلاک چین، پذیرش بیت کوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.