برای دریافت فایل این گزارش ابتدا در پایگاه سیویلیکا عضو شوید. جهت عضویت اینجا را کلیک نمایید
مشخصات نویسندگان گزارش بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۳۳ . بخش صنعت، معدن و پتروشیمی)
چکیده گزارش:
لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ در شرایطی تدوین شده که آثار اقتصادی ناشی از دور جدید تحریم های ظالمانه، وصول درآمدهای نفتی را با محدودیت مواجه کرده است. ازاین رو تخصیص بهینه منابع و هزینه کرد کارای بودجه عمومی کشور از حساسیت بیشتری برخوردار است. تامین اعتبارات بخش صنعت و معدن به دلیل نقش قابل توجه آن در صادرات غیرنفتی کشور، اشتغال زایی و پیوند با سایر بخش های اقتصادی اهمیت زیادی دارد. بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ در ارتباط با بخش صنعت و معدن از جنبه های زیر قابل توجه است:
با توجه به شرایط خاص کشور و محدودیت بانک ها در ارائه خدمات به صادرکنندگان، نقش صندوق ضمانت صادرات در پوشش ریسک سرمایه گذاران و صادرکنندگان کشور و تسهیل تامین منابع مالی مورد نیاز صادرکنندگان بیش از پیش اهمیت دارد. یکی از رویکردهای مثبت لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ ، پیش بینی منابع صندوق توسعه ملی برای افزایش سرمایه این صندوق است که در صورت تخصیص می تواند بسیار اثربخش باشد. تامین اعتبار برای برنامه رونق تولید و اشتغال پایدار در قالب بند «الف» تبصره «۱۸» از مواردی
است که در سال های اخیر در بودجه های سنواتی کشور منظور می شود. ارزیابی عملکرد این اعتبارات حاکی از آن است که اعتبارات پیش بینی شده در سال ۱۳۹۷ به دلیل تاخیر در تامین منابع در اواخر این سال و عمدتا در سال ۱۳۹۸ تخصیص داده شد. بررسی ها نشان می دهد که به دلیل مشکلات پیش آمده در فرایند اجرا، عملکرد این تبصره ضعیف بوده است. میزان منابع پیش بینی شده لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ در ارتباط با تبصره «۱۸» نیز از شفافیت لازم برخوردار نیست. لکن تحلیل برنامه تولید و اشتغال منتشر شده توسط سازمان برنامه و بودجه نشان از کاهش بیش از ۵۰ درصدی تسهیلات پیش بینی شده بخش صنعت و معدن از اعتبارات تبصره «۱۸» دارد. اعتبارات تملک دارایی های سرمایهای پیش بینی شده فصل صنعت و معدن در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ نسبت به رقم مصوب سال ۱۳۹۸ بهصورت اسمی رشدی حدود ۲۹ درصد دارد. با توجه به رشد حدود ۷۵ درصدی درآمدهای ناشی از حقوق دولتی معادن در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، میزان اعتبار تخصیص یافته برای هزینه کرد در بخش معادن کشور برخلاف نص صریح بند «پ» ماده (۴۳) قانون برنامه ششم توسعه که باید ۱۰۰ درصد این درآمدها در بخش معادن کشور هزینه شود، تنها ۴۶ درصد از درآمدهای ناشی از حقوق دولتی معادن در قالب اعتبارات متفرقه انتقال یافته برای هزینه کرد در بخش معدن کشور در نظر گرفته شده است که نیاز به تجدیدنظر دارد. با توجه به وضعیت ارزی کشور، ایجاد چالش برای واردات تجهیزات ایمنی معادن به ویژه معادن
زیرزمینی زغال سنگ و رویداد حوادث متعدد منجر به مرگ کارگران در این معادن در سال ۱۳۹۸ ، اختصاص اعتبارات کافی برای ایجاد پایگاه های اورژانس در مناطق زغالی کشور تا سقف ۴.۰۰۰ میلیارد ریال ضروری است.
کلیدواژه ها:
کد گزارش/لینک ثابت به این گزارش
کد یکتای اختصاصی (COI) این گزارش در پایگاه سیویلیکا میباشد و برای لینک دهی به این گزارش می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت گزارش در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1163656/
طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
مدیریت اطلاعات پژوهشی
مقالات مرتبط جدید
- آشکارسازی آلتراسیونهای عنصر مس با استفاده از تصاویر لندست ۸ در منطقه نگیسان، کرمان
- تفکیک آنومالیهای ژئوشیمیایی با استفاده از روشهای فرکتال عیار-مساحت و آمار کلاسیک در منطقه قره چمن، آذربایجان شرقی
- بررسی استحصال مس از کانسار تپه سیاه به روش لیچینگ همزنی
- بررسی تاثیر اضطراب و افسردگی بر مولفه های کیفیت خواب کارگران معدن زیرزمینی سرب و روی انگوران
- Use of aerial mapping with UAV in warehousing of Gol Gohar mine No. ۱ depots
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- آینده پژوهی توسعه خودروهای برقی و آثار آن بر صنایع معدنی
- بررسی و تحلیل تصدی گری دولت در معادن ایران
- ارزیابی عملکرد سامانه های الکترونیکی و الزامات هوشمندسازی بخش معدن و صنایع معدنی ایران
- ضرورت اصلاح نظام حقوق دولتی معادن در ایران
- گزارش تحولات بین المللی و داخلی در حوزه معادن و صنایع معدنی در سه ماهه دوم سال ۱۳۹۸ (فصل تابستان) (June – ۲۲ September ۲۰۱۹)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.