غربالگری سه سویه ریزوبیوم بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی گیاه لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata) تحت تنش نیکل
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 280
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-9-33_005
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: گونه های باکتریایی خاک که در ریزوسفر گیاهان زندگی می کنند قادرند رشد گیاهان را بهبود بخشند. در همزیستی گیاهان خانواده لگوم با باکتریهای جنس ریزوبیوم علاوه بر این که بخش اصلی نیتروژن تثبیت شده به مصرف گیاه میرسد، خاک نیز از لحاظ نیتروژن تقویت میشود. در این پژوهش هدف غربالگری سه سویه ریزوبیوم بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی گیاه لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata) تحت تنش نیکل بود.
مواد و روش: دراین مطالعه دو نمونه استاندارد ریزوبیوم با کدهای PTCC 1654) ( و (PTCC 1684) و سویه جداسازی شده از گره و انجام دادن مراحل PCR روی آن و تعیین سویه به همراه نیکل به گیاه لوبیا چشم بلبلی تلقیح شد سپس از باکتری ها سه غلظت CFU/ml 108 و 107 ، 106 × 5/1 تهیه و نیکل در سه غلظت 200 ،400 و 600 میکرومولار تلقیح شد. نمونه ها بعد از گذشت 10 روز مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب یک طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. در پایان دوره ، میزان رنگیزه های فتوسنتزی گیاه اندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار 19SPSS/ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که، مایه تلقیح سویه جداسازی شده از گره با غلظت CFU/ml107 × 5/1 با 200 میکرومولار نیکل باعث افزایش رنگیزه های فتوسنتزی (کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل) در گیاه شده بود.
نتیجه گیری: یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که، افزایش میزان رنگیزه های فتوسنتزی می توانست ناشی از ریشه دوانی گیاه در نتیجه تولید اکسین و بالا رفتن میزان جذب آب و عناصر غذایی مورد نیاز گیاه باشد.
یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که، باکتری محرک رشد جداسازی شده از گره بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی بیوشیمیایی گیاه لوبیا چشم بلبلی(Vigna unguiculata) تحت تنش نیکل مؤثر بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نازنین موذن پور
Department of Microbiology, Islamic Azad University , Falavarjan Branch, Isfahan, Iran
سیما یحیی آبادی
Department of Microbiology, Islamic Azad University , Falavarjan Branch, Isfahan, Iran
منیر دودی
Department of Microbiology, Islamic Azad University , Falavarjan Branch, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :