بررسی اثر ضد باکتریایی روغن هسته انگور ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوز
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 339
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-10-40_002
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بهدلیل مقاومت باکتری های بیماریزا به آنتیبیوتیک های رایج و اثرهای مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها روی ارگانهای بدن محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی، ارگانیک و عوامل فیزیکی، بهعنوان داروهای جایگزین هستند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی روغن هسته انگور ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا است.
مواد و روش ها: روغن هسته انگور بهوسیله سوکسله استخراج و ازونه گردید، سپس قدرت تأثیر روغن هسته انگور ازونه با استفاده از شاخصهای اندازه قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا با استفاده از روش تجزیه واریانس آنوا ارزیابی و تعیین گردید.
یافتهها: مقایسه اندازه قطر هاله مهاری رشد بهوسیله تیمارهای مختلف نشان داد روغن ازونه و آب ازونه دارای مهارکنندگی بالایی هستند (05/0P< ). کدورت و شفافیت حاصل از روغن ازونه در چاهکهای میکروپلیت و میزان حداقل غلظت مهارکنندگی (۱۲۸/۰ میلیگرم بر میلیلیتر) و حداقل غلظت کشندگی (غیرمؤثر) روی باکتریها را نشان داد.
نتیجهگیری: طبق نتایج بهدست آمده روغن هسته انگور ازونه را میتوان بهعنوان جایگزینی طبیعی برای کنترل این پاتوژنها بهویژه استافیلوکوکوس اورئوس بهکار برد.
کلیدواژه ها:
Ozonated grape seed oil ، Ozone ، MIC ، MBC ، روغن هسته انگور ازونه ، ازون ، حداقل غلظت مهارکنندگی ، حداقل غلظت کشندگی
نویسندگان
مونا مختارنژاد
Department of Biology, Faculty of Science, Urmia branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran
محمود پوریوسف میاندوآب
Department of Agroecology, Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran.
شهرام آرمیده
Plant Protection Department, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :