بررسی تطبیقی حق ملاقات بستگان با طفل در حقوق اساسی ایران و کنوانسیون حقوق کودک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH05_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف مقدسی

استادیار دانشگاه فرهنگیان آذربایجان غربی، پردیس، شهید رجایی ارومیه

هادی شایان مهر

کارشناسی ارشد رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه فرهنگیان ارومیه

چکیده

نظر به چگونگی شکل گرفتن شخصیت طفل در بستر مهر و محبت ابوبین واقربا و محروم ماندن طفل از عواطف و احساسات، قانونگذار را بر ان واداشته است. که به تدوین حقوق کودک بپردازد و در این راستا حق ملاقات اقربا با ایشان را در حمایت خانواده مصوب 1353 و 1391 به رسمیت بشناسد که این مهم بذاته از چنان اهمیتی برخوردار است که به عنوان ضرورت در حقوق اساسی ایران و کنوانسیون حقوق کودک مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی مواد حقوقی مصرح به عنوان داده های پژوهش نشان از تعارض در اعطای حق ملاقات به بستگان ، حق حضانتی که والدین دارند است. و نیز مشخص نیست که حق ملاقات بستگان با طفل در طول حق ملاقات پدر و مادر قرار دارد ویا در عرض آنها و حق ملاقات به صورت اجمال و کلی بیان شده و مجبات ابهام را فراهم آورده است. هدف مقاله حاضر این است که: از منابع حقوقی و نظرات فقهی بهره گرفته تا پاسخ ابهامات را در حد توان به شیوه توصیفی - تحلیلی تبیین کند و با این وصف علاوه بر اینکه قانونگذار به ابهامات پیشین پاسخ نداده بلکه ابهامات هم ایجاد کرده است که خلاف قانون گذاری شایسته می باشد بنابراین جهت رفع حل مشکل و پاسخگویی به ابهامات و گاها سکوت قانون داخلی سعی در تشریح برخی ماده قانون که در فوق نیز به آن ها اشاره شد را دارد و در این راستا سعی بر آن داریم تا از حقوق اساسی ایران و کنوانسیون حقوق کودک بهره گرفته تا ابهامات را در حدی مرتفع نماییم.

کلیدواژه ها

حقوق اساسی، ملاقات، کنوانسیون، بستگان، کودک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.