مقاوم سازی ، مقاومت سنجی و توسعه شهری
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بهسازی و مقاوم سازی ایران
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,413
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INRC01_001
تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1385
چکیده مقاله:
دوام سکونت گاه های انسانی و استحکام بخشی به زیر ساخت ها، فضاهای عمومی، مراکز و ساختمان های مهم آن ، در طول تاریخ تمدن بشر، اولویت اندیشمندان، شهرسازان، معماران و متولیان سکونت گاه ها بوده است و همواره روش های بهینه برای آن تمهید و اجرا نموده اند چرا که سکونت گاه های بشری حائز جایگاه و ارزش های ویژه ای در زندگی و حیات انسان ها می باشد، آن ها محل زندگی، نشانه هم سازی با شرایط محیط طبیعی و زیست پیرامون، برآورد کننده نیازهای مادی معنوی و بازتاب فرهنگ، تمدن، خاطرات و یادمان های انسانی است.
با پدید آمدن شهرهای بزرگ و نوین بعد از دوره صنعتی، و اهمیت حفظ سرمایه های انسانی، اجتماعی، و مادی در شهرها، و دسترسی بشر به مصالح مقاوم و رواج روش های مهندسی در ساخت و ساز، و پدیداری روش های علمی مقاومت سنجی و لرزه سنجی و ارائه روش های بهینه و موثر در مقاوم سازی و انباشت تجارب علمی در مقاوم سازی ، عملا بخش مهمی از مفاهیم و مبانی توسعه شهری به مقاوم سازی، استحکام بخشی و دوام و کارائی زیر ساخت ها و عناصر سکونت گاه ها اختصاص یافت.
از زاویه دید اشاره شده موارد ذیل مورد بررسی است:
الف – نیاز سنجی به مقاوم سازی و استحکام بخشی و رابطه آن ها با توسعه پایداری و ساختاری
ب – نیاز استراتژیک ، حیاتی و اقتضائی به روش های مقاوم سازی.
ج – بهسازی کالبدی و بهینه سازی کارکرد سکونت گاه به وسیله استحکام بخشی و مقاوم سازی
در مقاومت پیش رو محورهای فوق در مقابله با مهمترین حوادث ویرانگر محتمل برای نمونه سکونتگاهی همچون بافت قدیم و بافت های فرسوده شهری شیراز مورد بررسی و نتایج ارائه می گردد.
داده های نمونه موردی استفاده شده در این پژوهش، حاصل فعالیت و مشاهده مشارکتی و تحقیق میدانی است، همچنین در بکارگیری روش اسنادی، از گزارش های اجرائی و بازخورد اجرای استحکام بخشی در نمونه موردی استفاده گردیده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدجعفر کریمی صالحی
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری