دانش، نگرش و تبعیت دانشجویان پرستاری از احتیاطهای استاندارد پیشگیریکننده از بیماریهای منتقله از راه خون
محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 18، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 275
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSJ-18-1_007
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: همواره خطر انتقال عفونتهای مختلف، زندگی دانشجویان پرستاری را تهدید می کند و منجر به صرف هزینههای زیادی جهت بررسی و درمان این بیماری ها میشود. بنابراین ضروری است که دانشجویان پرستاری دانش و عملکرد صحیحی در ارتباط با احتیاطهای استاندارد داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین دانش، نگرش و تبعیت دانشجویان پرستاری از احتیاطهای استاندارد پیشگیریکننده از بیماریهای منتقله از راه خون انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از بین دانشجویان پرستاری ترم 8-2 دانشکده پرستاری مامایی همدان، 119 دانشجو به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند. با استفاده از پرسشنامه دانش، نگرش و تبعیت دانشجویان پرستاری موردبررسی قرار گرفت. نمرههای کسب شده در سه رتبه ضعیف، متوسط و خوب گزارش شد. تجزیه وتحلیل دادهها با 16 SPSS و با آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام شد.
یافتهها: ارتباط مستقیم بین دانش با نگرش (0/627=r) و تبعیت (0/254=r) وجود داشت. بیشتر دانشجویان دانش (51/3%)، نگرش (100%) خوب و تبعیت متوسطی (53/8%) داشتند. نتایج نشانگر نقش پیشبینی کننده جنسیت بر دانش و نگرش دانشجویان بود. نقش پیشبینی کننده ترم تحصیلی، سابقه کار دانشجویی و داشتن خانواده شاغل در کادر درمان به ترتیب در دانش، نگرش و تبعیت دانشجویان مشاهده شد.
نتیجهگیری: یافته های پژوهش نیاز مبرم به برگزاری دورههای آموزشی کنترل عفونت برای دانشجویان را جهت افزایش دانش و نگرش و متعاقب آن بهبود تبعیت از احتیاطهای استاندارد را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
Knowledge ، Attitude ، Students ، Nursing ، Universal Precautions ، دانش ، نگرش ، دانشجویان ، پرستاری ، احتیاطات استاندارد
نویسندگان
آزاد فتاحی
MSc Student in nursing, Department of Medical Surgical Nursing, Research Committee, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.
زهرا خلیلی
Instructor, Chronic Disease (Home Care) Research Center, Department of Medical Surgical Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.
مریم سید طبیب
PhD student, Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :