سال انتشار: 1398
محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 6، شماره: 3
کد COI مقاله: JR_JOHE-6-3_004
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 135
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله پیادهسازی روش واکاوی ریسک خطاهای انسانی (SPAR-H) در عملیات پیگرانی خطوط لوله انتقال گاز
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: عملیات بازرسی خطوط لوله (PIG: Pipeline Inspection Gauges) که عملیات پیگرانی نامیده میشود، یک روش نظارت آنلاین برای حفظ ساختار و عملکرد خط لوله در شرایط سالم و ایمن میباشد. این عملیات نیاز به تعامل زیاد انسان و ماشین دارد؛ از این رو نسبت به خطاهای انسانی حساس بوده و این امر میتواند منجر به عواقب فاجعهباری از جمله مرگ افراد شود.
مواد و روشها: مطالعه توصیفی حاضر بهمنظور برآورد احتمال خطای انسانی در عملیات پیگرانی در یک شرکت انتقال گاز در ایران انجام شد. ابتدا تجزیه و تحلیل سلسلهمراتبی وظیفه (HTA: Hierarchical Task Analysis) از طریق پیادهروی، مشاهده وظایف عملیات پیگرانی و انجام مصاحبه با اپراتورهای شاغل در این عملیات انجام شد. در ادامه برای ارزیابی احتمال خطای انسانی، روش واکاوی ریسک خطاهای انسانی (SPAR-H: Standardized Plant Analysis Risk Human Reliability Analysis) مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: در پژوهش حاضر روش SPAR-H در عملیات پیگرانی پیادهسازی شد و میانگین احتمال بروز خطای انسانی معادل 218/0 محاسبه گردید. شایان ذکر است که میانگین احتمال بروز خطای انسانی در زیروظیفه "بازکردن شیر بایپس بهمنظور کاهش فشار" بهعنوان زیروظیفهای با حداکثر احتمال خطای انسانی (841/0) شناخته شد.
نتیجهگیری: روش SPAR-H یک ابزار مفید و کاربردی برای متخصصان بهمنظور محاسبه احتمال بروز خطای انسانی است. براساس نتایج مطالعه حاضر برخی از اقدامات پیشگیرانه بهمنظور کاهش احتمال بروز خطای انسانی پیشنهاد گردید که عبارت بودند از: استفاده از دستورالعملهای واضح و مشخص برای انجام عملیات و اتوماسیونسازی فرایندهای ارسال و دریافت توپک پیگرانی.
کلیدواژه ها:
Human Error ، Pigging Operation ، Pipeline Inspection Gauges ، Standardized Plant Analysis Risk-human Method ، پیگرانی ، خطای انسانی ، روش واکاوی ریسک خطاهای انسانی ، عملیات بازرسی خطوط لوله
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_JOHE-6-3_004 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1160047/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:میرزایی علی آبادی، مصطفی و اسمعیلی، رضا و محمدفام، ایرج و اشرفی، مریم،1398،پیادهسازی روش واکاوی ریسک خطاهای انسانی (SPAR-H) در عملیات پیگرانی خطوط لوله انتقال گاز،https://civilica.com/doc/1160047
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، میرزایی علی آبادی، مصطفی؛ رضا اسمعیلی و ایرج محمدفام و مریم اشرفی)
برای بار دوم به بعد: (1398، میرزایی علی آبادی؛ اسمعیلی و محمدفام و اشرفی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- Restrepo CE, Simonoff JS, Zimmerman R. Causes, cost consequences, and ...
- Reason J. A cognitive engineering perspective on maintenance errors. Cognitive ...
- Ramírez-Camacho JG, Carbone F, Pastor E, Bubbico R, Casal J. ...
- Vats S. Health monitoring of new and aging pipelines-development and ...
- Aliabadi MM, Esmaeili R, Mohammadfam I, Ashrafi M. Human reliability ...
- Blast at Topak recipient injures two workers in Fars province. ...
- Two killed in accident at GAIL's pipeline in Telangana. New ...
- Weber M, Arnrich S, Wilk E, Lessig R. Death by ...
- Fatal incident stresses importance of eliminating human error on pigging ...
- Akyuz E, Celik M. A hybrid human error probability determination ...
- Bubbico R, Carbone F, Ramírez-Camacho JG, Pastor E, Casal J. ...
- Guntu KR, Al-Kandari AR, Al-Hajeri N. Safety Controls in process ...
- Jahangiri M, Hoboubi N, Rostamabadi A, Keshavarzi S, Hosseini AA. ...
- Gould KS, Ringstad AJ, van de Merwe K. Human reliability ...
- van de Merwe K, Øie S, Gould K. The application ...
- Whaley AM, Kelly DL, Boring RL, Galyean WJ. SPAR-H step-by-step ...
- Gertman D, Blackman H, Marble J, Byers J, Smith C. ...
- Blackman HS, Boring RL. Assessing dependency in SPAR-H: some practical ...
- Eyvazlou M, Dadashpour Ahangar A, Rahimi A, Davarpanah MR, Sayyahi ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.