ارزیابی کیفیت هوا در بخشهای مختلف بیمارستانی با تأکید بر نمونه برداری از بیوآئروسلها و شمارش ذرات معلق هوا در سال 139
محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 408
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOHE-5-1_007
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: سالیانه صدها میلیون بیمار از عفونتهای بیمارستانی در جهان رنج می برند که برجسته ترین پیامد آن مرگ و تحمیل هزینههای گزاف مالی به نظامهای درمانی است. حفظ کیفیت هوای مناسب در بیمارستانها برای پیشگیری از وقوع این دسته عفونتها بسیار مهم است. کیفیت هوای داخل (IAQ) میتواند بر اساس نمونه برداری از بیوآئروسلها و شمارش ذرات معلق هوا انجام گردد. لذا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی کیفیت هوا با تأکید بر تراکم بیوآئروسلها و ذرات معلّق هوا در بخشهای مختلف بیمارستانی در استان قزوین بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی، هوای 7 بخش داخلی بیمارستان مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری از هوا بر اساس استاندارد NIOSH و ایمپکتور اندرسن مجهز به محیط کشت TSA و سابرودکستروز آگار در فلوی L/min 3/28 و بهمدت 10 دقیقه انجام شد. نمونه ها پس از انکوباسیون و شمارش بر حسب CFU/m3 گزارش شدند. شمارش ذرات معلّق هوا با استفاده از دستگاه ChinaWay مدل CW-HPC200(A) صورت گرفت.
یافته ها: حداقل میانگین تراکم قارچی و کل در بخشهای پاتولوژی و آزمایشگاه و حداکثر غلظت درCCU وICU به ثبت رسید. میانگین ذراتPM2.5 و PM0.3، n/m3 189و n/m3 100499 بود. آزمون اسپیرمن همبستگی معنی داری بین ذرات PM0.3 و آلودگی کل میکروبی نشان داد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت بیوآئروسلها در محیط داخل بیشتر از هوای آزاد بود که میتواند مرتبط با حضور بیماران، فعالیت آنها، سیستم تهویه و پاک سازی نامناسب باشد. لذا پایش مستمر، ارتقاء استاندارهای پاک سازی و سیستم تهویه جهت بهبود کیفیت هوای داخل به خصوص در بخش های بیمارستان پیشنهاد میگردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محدثه چوبدار
Qazvin University of Medical Sciences
احمد نیک پی
Qazvin University of Medical Sciences
علی دست آموز
Qazvin University of Medical Sciences
محمد رحمانی
Qazvin University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :