استرس و رابطه آن با فرسودگی شغلی کارکنان بخش بهداشت
محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 547
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOHE-5-1_005
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: اگرچه استرس شغلی نشانه شایعی در تمام مشاغل است، بروز آن در اعضای تیم بهداشتی حائز اهمیت بیشتری است. هدف از انجام تحقیق، بررسی رابطه بین استرس شغلی و فرسودگی شغلی در بین کارکنان شبکه بهداشت و در مان میباشد.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی/ تحلیلی و همبستگی بوده که جامعه آماری کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسدآباد بود و باحجم نمونه 214 نفر، در سال 95-1394 اجرا گردید. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد؛ استرس شغلی اسیپو و فرسودگی شغلی مسلش، با روش نمونه گیری طبقه ای- نسبی جمعآوری گردید. تحلیل داده ها به روش همبستگی و رگرسیون، و باستفاده از نرم افزار SPSS 20 انجام شد.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که بین استرس شغلی و فرسودگی شغلی ارتباط معنیدار از نظر آماری وجود دارد (0/579r = ، 0/0001 = p- Value ) ولی ارتباط بین استرس شغلی، فرسودگی شغلی، با متغیرهای زمینه ای افراد مورد مطالعه، شامل: سن، جنس، سابقه کار و سطح تحصیلات؛ در تجزیه و تحلیل های تک متغیره معنی دار نیست. نتایج رگرسیون خطی بیانگر آن هستند که ارتباط بین استرس شغلی و فرسودگی شغلی با هیچکدام از متغیرهای زمینه ای معنی دار نمی باشد. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که بین سن و فرسودگی شغلی یک رابطه مرزی وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده بنظر می رسد؛ بکارگیری راه کارهای کاهش استرس شغلی و کاهش فرسودگی شغلی موجب ارتقای کیفیت ارئه خدمات به مراجعین و تامین رفاه و ارتقائ سطح زندگی کارکنان و کارآیی در شبکه های بهداشتی – درمانی گردد.
کلیدواژه ها:
Job Stress ، Job Burnout ، Health Care Network Staff ، استرس شغلی ، فرسودگی شغلی ، کارکنان شبکه بهداشت و درمان
نویسندگان
یداله حمیدی
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
سعید بشیریان
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
محمد بابامیری
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
بنیامین نوروزی شادمانی
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
قدرت اله روشنایی
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :