بررسی تاثیر حمایت سازمانی ادراک شده در شکستن سکوت سازمانی با نقش میانجی تعهد عاطفی (مورد مطالعه: کارکنان ادارات دولتی شهرستان قم)
محل انتشار: مجله ارگونومی، دوره: 8، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 324
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IEHFS-8-1_007
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سکوت کارکنان ، با اشاره به غفلت عمدی از ایده های مهم، پیشنهادات و نظرات آنها در مورد کارشان، تبدیل به یک مسئله حیاتی برای توسعه و مدیریت سازمانی شده است. هدف از این پژوهش، تاثیر متغیر حمایت سازمانی ادراک شده توسط کارکنان در شکستن سکوت با نقش میانجی تعهد عاطفی است.
روش کار: جامعه آماری شامل ۹۰۰ نفر از کارکنان ادارت دولتی شهرستان قم میباشد که با استفاده از فرمول کوکران، ۲۷۳ نفر به روش نمونهگیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی، روش انجام پژوهش، پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه می باشد. گویه های پرسشنامه استاندارد بوده و از مطالعات معتبری استخراج و از نظرات استاد خبره بهره گرفته شد، لذا روایی آن مورد تایید بوده و برای بررسی پایایی پرسشنامه، از روش محاسبه آلفای کرونباخ استفاده شد، با توجه به اینکه میزان این ضریب ، برای متغیرها و برای کل پرسشنامه بالاتر از ۰.۷ می باشد، لذا پایایی آن نیز مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات پس از جمعآوری دادههای مورد نیاز از شرکتکنندگان با استفاده از نرمافزارهای SPSS۲۳.۰ و Smartpls۳ انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که حمایت سازمانی ادراک شده با سکوت کارکنان رابطه مثبت دارد. همچنین نتایج نشان داد که تعهدعاطفی رابطه بین حمایتسازمانی درک شده کارکنان و سکوت کارکنان را میانجیگری می کند.
نتیجه گیری: با توجه به رابطه بین حمایت سازمانی ادارک شده و تعهد عاطفی با سکوت کارکنان، ضروری است این مولفه ها مورد توجه برنامه ریزان قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابراهیم رحیمی
Assistant Professor and Member of the Technical and Vocational University, Qom Technical and Vocational College, Qom, Iran
وحیده ظاهری
Master of Public Administration in Human Resource Development Tendency, Delijan Payame Noor University, Delijan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :