بررسی سطح عدالت سازمانی و ارتباط آن با گشتزنی اینترنتی با مطالعهای در شبکۀ بهداشت و درمان
محل انتشار: مجله ارگونومی، دوره: 8، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 233
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IEHFS-8-3_002
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: امروزه سازمان های بخش بهداشت و درمان بهعنوان یکی از رکنهای بسیار مهم در بحث سلامت جامعه شناخته میشوند. از طرفی توسعه روانی منابع انسانی ماهر، دانشمحور، شایسته، پرانگیزه و توانمند به عنوان مهمترین مزیت رقابتی این سازمان ها محسوب میگردد. باتوجه به اهمیت موضوع منابع انسانی، پژوهش حاضر درصدد بررسی ادراک روانشناختی کارکنان از عدالت سازمانی و اثرات آن بر گشت زنی اینترنتی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان بابلسر است.
روش کار: مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، پژوهشی تحلیلی و همبستگی است. باتوجه شیوه نمونهگیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول نمونهگیری کوکران، تعداد ۱۶۵ از کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان بابلسر در سال ۱۳۹۷ مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمعآوری اطلاعات از دو پرسشنامه استاندارد عدالت سازمانی و گشت زنی اینترنتی استفاده شد. همچنین در تجزیهوتحلیل دادهها از همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای SPSS و LISREL انجام شد.
یافته ها: یافتههای پژوهش نشان داد که بین عدالت سازمانی و گشت زنی اینترنتی رابطه منفی معنی داری وجود دارد(۰/001< Pو 0/299- =r). همچنین نتایج آزمون معادلات ساختاری نشان داد که متغیر عدالت سازمانی، ۴۷ درصد از واریانس متغیرگشت زنی اینترنتی را تبیین مینماید.مقادیر شاخص های نکوئی برازش مدل تحقیق هم حاکی برازش مطلوب مدل بودند (0/054=RMSEA، 0/98=NFI، 0/98=GFI و 1/44= χ۲/df).
نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش میتوان دریافت که گشت زنی اینترنتی به شدت از عدالت سازمانی و مؤلفههای آن متأثر و کارکنان نسبت به این موضوع در خود آسیبپذیرند. بنابراین به مدیران پیشنهاد میشود تا رویه های سازمانی و روش های برقراری عدالت را در سازمان توسعه دهند، تا درنهایت بتوانند از ظرفیت های منابع انسانی خود بهترین استفاده را داشته باشند.
کلیدواژه ها:
Organizational Justice ، Cyber loafing ، Organizational Excellence ، Healthcare and Treatment Network ، عدالت سازمانی ، گشتزنی اینترنتی ، منابع انسانی ، شبکه بهداشت و درمان
نویسندگان
حسین صمدی میارکلائی
MA, Young Researchers and Elite Club, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
حمزه صمدی میارکلائی
PhD, Department of Public Administration, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :