بررسی اثر دانسیته آنتیژن اختصاصی پروستات (PSAD) و حجم پروستات روی تطابق بین نمونهبرداری سوزنی (TRUS) و نمونه نهایی بعد از پروستاتکتومی رادیکال
محل انتشار: مجله تحقیقات در ارولوژی، دوره: 4، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 292
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRU-4-1_005
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1399
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: در حال حاضر، امتیازبندی گلیسون متداولترین و کاربردیترین روش در بافتشناسی سرطان پروستات است که اطلاعات گستردهای در مورد پیشاگهی بیماران در اختیار پزشکان میگذارد و پایه اصلی در انتخاب روش درمان بیماران است. این مطالعه به منظور بررسی اثر دانسیته آنتیژن اختصاصی پروستات (PSAD) و حجم پروستات روی تطابق بین نمونهبرداری سوزنی پروستات و نمونه نهایی بعد از رادیکال پروستاتکتومی طراحی گردیده است.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت آیندهنگر، به بررسی نتایج پاتولوژی مربوط به ۶۸ بیمار که تحت درمان رادیکال پروستاتکتومی قرار گرفته بودند، پرداخته است. امتیاز گلیسون بیماران قبل و بعد از عمل مقایسه گردیده است. همچنین، تأثیر PSAD وسایل پروستات بر میزان تطابق دو نمونه بررسی شد.
یافتهها: محدوده سنی افراد شرکتکننده ۷۹-۵۹ سال با میانه سنی ۶۴ سال بود. مقایسه نمره گلیسون نشان داد که فقط در ۲۴ نفر از ۶۸ نفر شرکتکنندگان تطابق وجود دارد. میانگین امتیاز گلیسون در نمونهبرداری سوزنی ۴/۶ و در پروستاتکتومی رادیکال ۷/۱ بود که تفاوت آماری این دو معنادار بود. نتایج حاصله از مطالعه نشان داد که PSAD در نقاط ۰/۲۵ و ۰/۲۳ و ۰/۱۹۵ و ۰/۲۲ بیشترین میزان حساسیت و ویژگی را در تمایز گروه با تطابق از گروه غیر مطابق دارا میباشد.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که تطابق قابلتوجهی بین درجه گلیسون نمونهبرداری سوزنی پروستات و درجه گلیسون نمونه نهایی بافت حاصل از پروستاتکتومی پروستات، در محدوده PSAD بین ۰/۱۹۵ و ۰/۲۸ وجود دارد. به همین دلیل PSAD و درجه گلیسون متغیرهای قابل اعتمادی برای پیشبینی موارد عدم تطابق بهحساب میآیند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهریار ضیغمی
Department of Urology, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
رخساره کریمی
Urologist, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
علی آریافر
Department of Urology, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
زهرا جهان آبادی
Department of Urology, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :