سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: HUMANITY03_045
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 29
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مفهوم نفس وجایگاه آن ازدیدگاه ابن سینا
چکیده مقاله:
این مقاله با هدف تبیین مسئله مفهوم نفس وجایگاه آن ازدیدگاه ابن سینا تدوین شده است .مساله نفس و جایگاه آن به عنوان یکی از مهم ترین مباحث در حوزه فلسفی و همچنین کلامی مطرح می باشد ، به طوری که مفهوم نفس جایگاه ویژه ای در بنیان اندیشمندان فلسفی و کلامی دارد . چراکه مفهوم نفس وجایگاه آن در نزد این اندیشمندان تاثیر ویژه ای در جهت دهی منظومه فکری آنان در حوزه هستی شناسی و معرفت شناسی شان دارد. به طوری که یکی از فیلسوفانی که در زمینه شناخت نفس و همچنین جایگاه آن نظریات در خورتوجهی دارد ابن سینا می باشد به طوری که مفهوم نفس تاثیری ویژه ای در جهت دهی به حوزه هستی شناسی ومعرفت شناسی وی دارد براین اساس مفهوم نفس در منظومه فکری ابن سینا جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است .این پژوهش به شیوه توصیفی و تحلیلی و با استفاده از متون کتابخانه ای و فلسفی کلامی - اسلامی به این نتیجه رسید که ازدیدگاه ابن سینا نفس به عنوان یک جوهر مجرد در نظر گرفته می شود چراکه با توجه به نگرش خاص فلسفی که وی دارد و جزو فیلسوفان الهی بوده که با گرایشات دینی به این مسئله نگاه می کنند و با تاکید بر مجرد بودن نفس، حیات اخروی را اثبات می نماید. بر این اساس از دیدگاه وی نفس و بدن از همدیگر جدا می باشند ولی بر همدیگر اثر می گذارد به طوری که تمام کمالاتی که بدن به دست می آید به واسطه نفس می باشد. بر این اساس از دیدگاه ابن سینا نفس باعث کمال بدن و به نوعی جدا از آن می باشد.وی بر این باور است که نفس بر خلاف بدن جوهری بسیط و فناناپذیر مدارد که باعث جاودانگی آن بعد از حیات مرگ می شود.
کلیدواژه ها:
نفس ،ابن سینا ،مراتب نفس ، تجرد
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1159665/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رئیسی، محمد اسلم،1399،مفهوم نفس وجایگاه آن ازدیدگاه ابن سینا،سومین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی،تهران،،،https://civilica.com/doc/1159665
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، رئیسی، محمد اسلم؛ )
برای بار دوم به بعد: (1399، رئیسی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه بین هوش هیجانی و پایستگی تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاداسلامی شهر اهواز
- رفتار درمانی دیالکتیکی و اضطراب
- بررسی رابطه بین محیط خانواده با پدیده اعتیاد
- بررسی مقایسه ای اهداف تعلیم وتربیت از دیدگاه ابن خلدون و افلاطون
- “The effect of cognitive-behavioral group therapy on quality of life of infertile women”
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.