افکار خودکشی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس: یک مطالعه مرور سیستماتیک
محل انتشار: دو فصلنامه تعالی بالینی، دوره: 10، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 439
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCE-10-4_001
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری مزمن، غیر قابل درمان و خود ایمنی در سیستم عصبی مرکزی با پاتوفیزیولوژی نامشخص است. تظاهرات بالینی این بیماری متعدد و شامل نقایص حسی و حرکتی، اختلالات روانی همچون افسردگی و اضطراب می باشد. هرچه این بیماری بیشتر بر زندگی روزمره و توانایی آن ها تأثیر بگذارد، بیشتر در معرض افکار خودکشی قرار می گیرند. منظور از افکار خودکشی وجود افکار درگیر کننده در ارتباط با تمایل به رفتار پایان دهنده زندگی فرد است. این پژوهش یک مطالعه مروری منظم است که با هدف بررسی عوامل مرتبط با افکار خودکشی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد. به همین منظور پایگاه های اطلاعاتی بین المللی Pubmed، Web Of Science، Scopus و سه پایگاه داخلی شامل پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، بانک اطلاعات نشریات کشور و Iranmedex با کلید واژه های مولتیپل اسکلروزیس، افکار خودکشی، عوامل مرتبط و افسردگی و معادل انگلیسی آن ها مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه این که با بررسی عوامل مرتبط با افکار خودکشی، خصوصا افسردگی و اصلاح و یا تعدیل آن، می توان شیوع افکار خودکشی و به تبع آن اقدام به خودکشی را در این بیماران کاهش داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پونه داداشیان
Intensive Care Nursing, Student Research Committee of Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
معصومه رجبی
Intensive Care Nursing, Student Research Committee of Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
هدایت جعفری
A Traditional and Complementary Medicine Research Center, Addiction Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :