بررسی دیدگاه پرستاران نسبت به سیستم اطلاعات پرستاری
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 457
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
THPC03_108
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1399
چکیده مقاله:
پرستاران به دلیل اینکه از یک سو تعداد زیادی از پرسنل سازمانهای مراقبت بهداشتی درمانی را تشکیل میدهند و از سوی دیگر بیشتر از سایر تیم مراقبت بهداشتی و درمانی در بالین بیمار حضور دارند؛ حجم زیادی از داده ها را تولید، جمع آوری و ذخیره میکنند. سیستم اطلاعات پرستاری که زیر مجموعه سامانه اطلاعات بیمارستانی است نقش مهمی در این فرایند دارد. در این مطالعه دیدگاه پرستاران به عنوان مهمترین کاربر این سیستم مورد بررسی قرار گرفته است.روش کار: این مطالعه مروری در سال 1399 انجام گردید. با ا ستفاده از کلید واژه های پر ستار، سیستم اطلاعات پرستاری، سیستم اطلاعات بیمار ستانی، سیستم اطلاعاتی و ایران. پایگاه های اطلاعاتی Medline, Embase, Cochrane, CINAHL, Scopus, and Web of Science بدون محدودیت زمانی و در تاریخ سپتامبر 2020 مورد جستجو قرار گرفت. در این مطالعه مقالات منتشر شده در مجلات معتبر مورد برر سی قرار گرفت و مقالات ارائه شده در همایشها وپایان نامه ها حذف گردید. مقالات بازیابی شده بررسی و داده ها در جدول محقق ساخته وارد گردید.یافته ها: در این مطالعه از بین 841 مطالعه، 9 مطالعه انگلیسی که مربوط به پرستاران ایرانی بود وارد گردید. تمامی سیستمهای اطلاعات پرستاری در ایران طراحی و تولید شده بود. 69/41 درصد از پرستاران معتقد بودند که سیستم اطلاعات پرستاری سرعت خوبی دارد در حالی که فقط نیمی 52/27) درصد) از آنها آنها اذعان داشتند که این سیستمها منطبق با فرایندهای کاری پرستاری است. 67/45 درصد طراحی سیستمهای اطلاعات پر ستاری را خوب ارزیابی کرده بودند 66/23 درصد استفاده از آن را آسان ارزیابی کرده بودند. 53/40 درصد پرستاران سیستم اطلاعات پرستاری را قابل سفارشی سازی و 58/46 درصد آن را انعطاف پذیر دانستند. 61/44 در صد پر ستاران در ابتدای به کارگیری این سیستم آموزش آن را آ سان ارزیابی کردند و مشکلی در یادگیری و ا ستفاده از آن نداشتند.نتیجه گیری: در صورتی که استفاده و یادگیری سیستم اطلاعات پرستاری از دیدگاه پرستاران آسان باشد مقبولیت آن توسط پرستاران افزایش می یابد و این مو ضوع میتواند باعث موفقیت سیستم اطلاعاتی گردد. آموزش قبل از پیاده سازی سیستمهای اطلاعاتی میتواند نگرش پر ستاران را در مورد سیستمهای اطلاعاتی تغییر دهد. علاوه بر موارد گفته شده زیر ساختهای فناوری اطلاعات مانند کیفیت سخت افزارها و پهنای باند شبکه داخلی بیمارستان نیز میتواند باعث بهبود نگرش پرستاران نسبت به سیستمهای اطلاعاتی شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا رمضانپور
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
حدیث مرادی
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.
فاطمه کیانی مهر
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.