سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: THPC03_080
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 24
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
متن کامل (فول تکست) این مقاله منتشر نشده و یا در سایت موجود نیست و امکان خرید آن فراهم نمی باشد.
مشخصات نویسندگان مقاله مروری بر پرستاری از راه دور (تله نرسینگ) در ایران
چکیده مقاله:
پر ستاری از راه دور یا تله نر سینگ به ارائه خدمات پر ستاری از طریق ا ستفاده از تلفن یا فناوری اطلاعات اطلاق می شود. پیگیری مددجو تو سط پرستار جهت شناخت نیازها، مشکلات و حساس سازی مددجویان برای قبول رفتارهای مداوم بهداشتی و کمک به بهبود و ارتقای سلامتی آنها انجام میگیرد که بخشی اساسی از خدمات پرستاری از راه دور را به خود اختصاص میدهد. در این میان پیگیری تلفنی میتواند به عنوان یک روش آسان، مقرون به صرفه و در دسترس جهت پیگیری و ارایه آموزشهای لازم به بیماران مورد استفاده قرار گیرد. هدف این مطالعه، مروری بر مقالات منتشر شده در حوزه پرستاری از راه دور (تله نرسینگ) در ایران است.روش کار: در این مطالعه مروری یکپارچه که در مهر و آبان 1399 انجام گرد ید، جســـتجوی مقالات در م نابع الکترون یک و پای گاه های اطلاعاتی Googlescholar، SID، Magiran، Iranmedex، CINAHL، ProQuest، Ovid، PubMed،Science Direct در محدوده زمانی سال های 1387-1399 انجام شد. کلیدواژه های مورد استفاده تله نرسینگ، پرستاری از راه دور و پیگیری تلفنی بود.یافته ها:. در جســتجوی اولیه تعداد 34 مقاله یافت شــد که درنهایت 17مقاله کاملاً مرتبط وارد مطالعه گردید. مطالعات انجامشــده نشــان میدهد خدمات پر ستاری از راه دور ابزاری منا سب برای سالمندان، مبتلایان به بیماریهای مزمن شامل دیابت، بیماریهای قلبی، صرع و پرف شاری خون میبا شد. اولین مطالعه پیگیری تلفنی تو سط پرستار مربوط به مبتلایان دیابت نوع دوم در تهران سال 1387 بود. تأثیر مثبت پیگیری تلفنی تو سط پر ستار بر میزان تبعیت از رژیم غذایی، تبعیت از رژیم درمانی دیابت، کنترل قند و چربیهای خون، کیفیت زندگی بیماران دیابتی و رفتارهای خود مراقبتی بیماران مبتلایان به دیابت نوع دو ن شان داده شده ا ست. اثرات مثبت پر ستاری از راه دور در زمینه بهبود کیفیت زندگی بیماران قلبی بعد از تعبیه ضربان ساز، بیماران دچار فیبریلا سیون دهلیزی همچنین مبتلایان به صــرع روشــن گردیده اســت. پیگیری تلفنی پرســتاران تأثیر مثبتی بر میزان اضــطراب، امیدواری و پذیرشهای بعدی بیماران نار سایی قلبی ن شان داده، در افزایش تبعیت از رژیم درمانی تو سط مبتلایان به سندرم کرونری حاد و کاهش بروز علائم و عوارض بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونری تأثیر داشـته اسـت. پرسـتاری از راه دور در کاهش خسـتگی سـالمندان تحت همودیالیز، کاهش احسـاس تنهایی و درک از پیری سـالمندان و افزایش خودکارامدی در رفتارهای خودمراقبتی در سالمندان مبتلا به پرف شاری خون نیز مؤثر بوده ا ست. اما پر ستاری از راه دور تأثیر معنیداری بر و ضعیت بستری مجدد و بروز عوارض در بیماران ضربه به سر در پی نداشته است.نتیجهگیری: پرستاری از راه دور میتواند به عنوان ابزاری سودمند، کمهزینه و در دسترس برای ارائه خدمات به مبتلایان به بیماریهای مزمن و سالمندان مورد ا ستفاده قرار گیرد. برر سی پر ستاری از راه دور در انواع دیگر بیماریهای مزمن همچون آلزایمر، پارکین سون، بیماریهای ریوی و .. همچنین تأثیر آن بر سایر پیامدهای مراقبتی نیاز به توجه خاصی میطلبد.
کلیدواژه ها:
پرستاری از راه دور، پیگیری تلفنی، پرستاری، ایران
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1158687/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بابایی، نصیب و آوازه، مرضیه،1399،مروری بر پرستاری از راه دور (تله نرسینگ) در ایران،سومین همایش فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت با محوریت پرستاری،تهران،،،https://civilica.com/doc/1158687
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، بابایی، نصیب؛ مرضیه آوازه)
برای بار دوم به بعد: (1399، بابایی؛ آوازه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- The need to use managerial dashboard to monitor hospital performance
- ضرورت استفاده از داشبود مدیریتی در پایش عملکرد بیمارستان
- Establishment of an online information management dashboard for the status of patients in the emergency department to control the number of patients in the emergency department
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.