مروری بر مکانیزم تولید و خواص پپتیدهای زیست فعال

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI27_476
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمین فیاض

دانشجوی دکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

یاسمن هزاوه یی ها

دانشجوی دکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مریم قراچورلو

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

پپتیدهای زیست فعال توالی های اسیدآمینه ای خاصی هستند که در صورت آزاد شدن از ساختار پروتئین عملکردهای فیزیولوژیکی مختلفی از خود نشان می دهند. این ترکیبات از طریق هیدرولیز آنزیمی و یا فرآیند تخمیر آزاد می شوند. هیدرولیز می تواند توسط آنزیم های گوارشی و یا آنزیم های پروتئولیتیک تولید شده توسط میکروارگانیسم ها و گیاهان انجام شود. پپتیدهای زیست فعال بسته به ترکیب و توالی اسیدهای آمینه خود می توانند آثار مثبتی بر عملکرد بدن داشته باشند. از جمله این اثرات می توان به بهبود سیستم گوارشی و قلبی و عروقی، تقویت سیستم ایمنی، خواص آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی، ضدالتهابی و کاهش فشارخون اشاره نمود. جداسازی پپتیدهای زیست فعال از ترکیبات هیدرولیز شده پروتئینی با روش های مختلفی همچون تکنیک های جداسازی غشایی انجام شده و با استفاده از روش های کروماتوگرافی و اسپکترومتری می توانند مورد شناسایی قرار گیرند. امروزه پپتیدهای زیست فعال بدلیل دارا بودن خواص ارزشمند مختلف، کاربرد گسترده ای در تولید غذاهای فراسودمند و بسیاری از داروها پیدا کرده اند و مطالعه در خصوص شناسایی منابع و راه های جداسازی و خالص سازی آن ها اهمیت بالایی یافته است.

کلیدواژه ها

اسیدآمینه، پروتئین، هیدرولیز، غذاهای فراسودمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.