تجزیه و تحلیل عوامل موثربرتوقفات خارج از برنامه دستگاه قالب زن صنایع غذایی با استفاده از روش دیمتل فازی(مطالعه موردی: گروه تولیدی ب.آ)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI27_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فرزانه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، شرکت ستاره یخی آسیا ب.آ، شیرا ز

حامد آسمانی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، شرکت ستاره یخی آسیا ب.آ شیرا ز

چکیده

تولید محصول با کیفیت و عاری از عیب از جمله اهداف استراتژیک صنایع غذایی محسوب میشود که هر سازمانی را در دستیابی به سهم مناسب از بازار رقابت یاری مینماید. این در حالی است که به کارگیری سیستم نگهداری و تعمیرات و کاهش یا حذف توقفات خارج از برنامه نقش مهمی را در رسیدن به هدف مزبور عهده دار است. نگهداری و تعمیرات یک تجهیز به طرح ریزی و انجام فعالیت هایی بر روی تجهیزات می پردازد که موجب عملکرد مستمر تجهیز برای تولید محصول یا خدمات با کیفیت میگردد. این تحقیق، توقفات خارج از برنامه دستگاه قالب زن1 را در شرکت ستاره یخی آسیا )گروه تولیدی ب.آ( مورد بررسی قرار داده است که این دستگاه یکی از رایج ترین دستگاه های مورد استفاده در صنایع غذایی میباشد. ابتدا با رسم درخت خطا، عوامل اصلی و موثر در توقفات خارج از برنامه این دستگاه مشخص شده است. این عوامل شامل چهار عامل خرابی پمپ، خطای بستن فرم پلیت، خرابی پکینگ و سفتی خمیر مواد غذایی میباشند. سپس با استفاده از روش دیمتل فازی به تجزیه تحلیل روابط و تاثیر هر کدام از این عوامل بر یکدیگر پرداختیم. پس از رسم گراف حاصل از دیمتل فازی، به این نتیجه رسیدیم که خرابی پمپ بیشترین اهمیت را دارد و بیشترین تعامل را با عوامل دیگر دارد و سفتی خمیر نیز تاثیرگذار ترین عامل در ایجاد توقفات خارج از برنامه دستگاه قالب زن صنایع غذایی میباشد .

کلیدواژه ها

رقابت، تعامل، نگهداری و تعمیرات، درخت خطا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.