سال انتشار: 1399
محل انتشار: پژوهشنامه ادبیات داستانی، دوره: 9، شماره: 2
کد COI مقاله: JR_RPRAZI-9-2_005
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 14
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی شیوۀ جریان سیال ذهن در رمان «زبیندن پیادهگرد» اثر کریستف سیمون
چکیده مقاله:
جریان سیّال ذهن از جمله تکنیکهای داستاننویسی مدرن است که در آن، نویسنده با ارائۀ طرحی خام، فاقد نظم خطّی، سانسور و گزینش، متشکّل از ذهنیّات و خاطرات شخصیّت یا شخصیّتهای داستان، به نگارش روایت رمان و داستان میپردازد. به این ترتیب تکنیک جریان سیّال ذهن دارای تعریفی خاص است که نمیتوان آن را با تک گویی درونی، حدیث نفس صرف یا هر نوع روایت ذهنی که دارای نظم روایی باشد، یکی دانست؛ بنابراین بررسی آن دسته از آثار که ممکن است در حوزۀ رمان و داستانهای جریان سیّال ذهن باشند، میتواند تا حدود زیادی برای دستیابی به درک و تعریفی درست از این شیوۀ داستان نویسی مفید باشد. رمان زبیندن پیادهگرد اثر «کریستف سیمون» نویسندۀ سویسی، از جمله داستانهایی است که به سبب ذهنی بودن، عدم نظم خطّی، عدم سانسور و... دارای ویژگیهای خاصّ روایی است که میتواند یک نمونۀ عالی استفاده از تکنیک جریان سیّال ذهن در داستاننویسی محسوب شود. در این پژوهش که با روش کتابخانهای و تحلیل نمونهای است، کوشش شده که نمود و چگونگی نمود مؤلفههای تکنیک جریان سیّال ذهن در این رمان، بر اساس نمونههایی از متن داستان واکاوی شود. نتایج پژوهش حاکی از این امر است که بسیاری از ویژگیهای رمان جریان سیّال ذهن در قالب مواردی چون: عدم نظم خطّی، زمان دراماتیک، ابهام، انواع تداعیهای آزاد و مقیّد، زوایۀ دانای کلّ محدود و... به شکل روشن در این رمان نمود یافتهاست تا جایی که میتوان ادّعا کرد که این رمان در گروه رمانهای جریان سیّال ذهن قرار میگیرد.
کلیدواژه ها:
کریستف سیمون, رمان زبیندن پیادهگرد, روایت, تکنیک جریان سیّال ذهن
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1155428/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سجادی فر، وحید و عبدی، بیان و هاشمیان، لیلا،1399،بررسی شیوۀ جریان سیال ذهن در رمان «زبیندن پیادهگرد» اثر کریستف سیمون،،،،،https://civilica.com/doc/1155428
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، سجادی فر، وحید؛ بیان عبدی و لیلا هاشمیان)
برای بار دوم به بعد: (1399، سجادی فر؛ عبدی و هاشمیان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.