چالشهای پیاده سازی حسابداری ابزارهای مشتقه استاندارد بین المللی گزارشگری مالی شماره ۹
محل انتشار: فصلنامه حسابداری مالی، دوره: 11، شماره: 43
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 495
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QFAJ-11-43_001
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مشتقات مالی از دیرباز نقش مهمی در اقتصاد ایفا میکنند. ابزارهای مشتقه که تا چند سال پیش فقط در کلاسهای درس تدریس میشد، امروز در بورسهای اوراق بهادار و کالایی کشور معامله میشوند. با در نظر گرفتن نقش بازارهای مدرن و توجه به توسعه بورسهای کالا و اوراق بهادار کشور و تجربه جهانی مبنی بر لزوم بهکارگیری استانداردهای گزارشگری مالی باکیفیت و پذیرفته شده بهخصوص استانداردهای مرتبط با ابزارهای مالی، هدف این پژوهش بررسی چالشهای پیادهسازی حسابداری ابزارهای مشتقه در محیط گزارشگری ایران و طبق چارچوب استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی است. این پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی برای تحلیل دادههای حاصل از مصاحبه با ۱۵ نفر از خبرگان حسابرسی، حسابداری و بازار سرمایه ایران، چالشهای شناسایی و اندازهگیری اوراق مشتقه بازار سرمایه و حسابداری مصونسازی را طبق IFRS 9 شناسایی و ارائه مینماید. بر اساس یافتههای مطالعه، چالشهای پیادهسازی ابزارهای مشتقه در سه حوزه اصلی شناخت، اندازهگیری و حسابداری مصونسازی طبقهبندی گردید. نتایج نشان میدهد در ایران، ناتوانی بازار در تعیین ارزش منصفانه اوراق مشتقه، پیچیدگیهای مربوط به اوراق اختیار معامله تبعی و مفاهیم مرتبط با شناخت، تحلیل و افشا ریسک در شرکتها، مهمترین چالشها در ارتباط با موضوع هستند.
کلیدواژه ها:
Derivative Bonds ، IFRS 9 ، Recognition and Measurement ، hedge accounting ، اوراق مشتقه ، IFRS 9 ، شناخت و اندازه گیری ، حسابداری مصون سازی
نویسندگان
راضیه ماه آورپور
دانشجوی دکترای حسابداری، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران و مربی دانشگاه پیام نور
شهناز مشایخ
دانشیار حسابداری، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
علی رحمانی
استاد حسابداری، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :