سال انتشار: 1397
محل انتشار: فصلنامه مسکن و محیط روستا، دوره: 37، شماره: 164
کد COI مقاله: JR_JHRE-37-164_004
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 13
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی عوامل مؤثر بر کیفیت فضای باز جمعی در سکونتگاههای روستایی(مطالعه موردی: روستای عباسآباد شهرستان شاهرود)
چکیده مقاله:
روستاها اولین شکل از حیات جمعی انسان در یک عرصه طبیعی و پایه تولید نیازهای زیستی میباشند که مبتنی بر فعالیت گروهی و تولیدات جمعی هستند. چنین جامعهای جهت ایجاد زمینه رویارویی و مشارکت افراد، تبادل اطلاعات و نظرات و تقویت تعاملات اجتماعی، نیازمند فضاهای جمعی است. این فضاها با نقشی که در ارتقای کیفیت زندگی روستاییان دارند، بهعنوان محرکی در تداوم حیات روستایی محسوب میگردند. هدف این پژوهش، ارزیابی عوامل مؤثر بر کیفیت فضای باز جمعی در سکونتگاههای روستایی میباشد که در قالب نمونه موردی در روستای عباسآباد شاهرود انجام گرفته است. روستای عباسآباد و کاروانسرای آن به گونهای با هم تلفیق شدهاند که با وجود عملکردهای ویژه خود، در حیات یکدیگر نقش مستقیم دارند و حیاط کاروانسرا، میدانگاه و فضای جمعی روستا را شکل داده و بهعنوان نمونهای منحصر به فرد از کاروانسراهای ایران برگزیده شده است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده که به روش توصیفی- تحلیلی و در دو بخش اسنادی و میدانی انجام شده است. ابزار اصلی گردآوری دادهها پرسشنامه میباشد و از مصاحبه ژرفکاوانه نیز در راستای تکمیل پرسشنامهها استفاده شده است. جامعه مورد مطالعه، مردم ساکن در روستای عباسآباد میباشند که با استفاده از فرمول کوکران نمونهای با حجم 209 نفر بهصورت تصادفی انتخاب شده است. پایایی پرسشنامه نیز با آزمون آلفای کرونباخ عدد 9/0 بهدست آمد که نشاندهنده اعتبار بالای آن است. دادهها با نرمافزار SPSS و با روشهای آماری شامل میانگین دادهها،
آزمون T تک نمونهای و آزمون فریدمن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان میدهد که ارتقای کیفیت فضای باز جمعی
روستای عباسآباد با 4 مؤلفه «عملکردی»، «تجربی- زیباشناختی»، «اجتماعی» و «زیست محیطی» و 23 معیار کیفی قابل دستیابی است. با کاربست این معیارها در حیاط کاروانسرا و برقراری دوباره حیات جمعی در آن میتوان نقش این بنا را در زندگی روزمره روستاییان پررنگتر نمود.
کلیدواژه ها:
Abbas Abad Village, Qualitative Component, Communal Open Space, Caravanserai, Evaluating., روستای عباسآباد, مؤلفه کیفی, فضای باز جمعی, کاروانسرا, ارزیابی.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1154880/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سلیمانی، ندا و عامری، مریم و اصغریان جدی، احمد،1397،ارزیابی عوامل مؤثر بر کیفیت فضای باز جمعی در سکونتگاههای روستایی(مطالعه موردی: روستای عباسآباد شهرستان شاهرود)،،،،،https://civilica.com/doc/1154880
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، سلیمانی، ندا؛ مریم عامری و احمد اصغریان جدی)
برای بار دوم به بعد: (1397، سلیمانی؛ عامری و اصغریان جدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.