سال انتشار: 1398
محل انتشار: فصلنامه مسکن و محیط روستا، دوره: 38، شماره: 165
کد COI مقاله: JR_JHRE-38-165_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 20
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ظرفیتها، موانع و مشوقهای توسعه انرژیهای پاک در روستاهای ایران
چکیده مقاله:
توسعه روستایی و بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر در آن، با توجه به پراکندگی جغرافیایی، تنوع اقلیمی، تنوع بافت جمعیتی و آسیب پذیری اقتصادی آنها امری پیچیده، هزینهبر و نیازمند زمان و امکانات فراوان است. مشکلات ناشی از آلایندگی سوختهای فسیلی، اتلاف انرژی، هزینههای تعمیر و نگهداری خطوط و شبکه انتقال و نظایر آن موجب جایگزینی انرژیهای تجدیدپذیر بهعنوان راهکار اصلی در دیگر کشورها شده است اما این نوع انرژی نیز همواره با موانعی چون مشکلات سیاستگذاری، اجتماعی، فنی، اقتصادی و ... مواجه بوده که استفاده از ظرفیتهای کشور را محدود ساخته است. از این رو این مقاله میکوشد با تبیین موانع توسعه انرژیهای پاک در مناطق روستایی و شناخت ظرفیتهای آن در کشور، با نگاهی واقع گرایانه راهکارهای مجرب این توسعه را بررسی کند. به این ترتیب با استفاده از پرسشنامه نظرات 38 نفر از متخصصین و مسئولان حوزههای انرژی، برنامهریزی و توسعه شهری و روستایی و سازمانهای مرتبط، در رابطه با موانع و ظرفیتهای توسعه انرژیهای پاک در روستاها جمعآوری شده و با استفاده از تحلیلهای آماری و با بررسی ادبیات موضوع و تجربیات دیگر کشورها در زمینه تشخیص موانع و چالشها، تعیین ظرفیتها و تطبیق محتوایی این موارد بررسی و جمعبندی شده است. این راهکارها در حوزههای فناوری، اقتصادی، اجتماعی و سیاستگذاری ارائه شده است. نتایج نشان میدهد اولاً آبگرم و پانلهای خورشیدی مناسبترین فناوریهای تجدیدپذیر در مناطق روستایی کشور براساس مطالعات ظرفیتسنجی و آرا خبرگان است. بهعلاوه زمین گرمایی در این فهرست در آخرین رتبه قرار دارد. همچنین مشکلات اقتصادی و ضعف در سیاستگذاری اصلیترین موانع این توسعه شناخته شد. راهکارهای اصلی پیشنهادی برای این موارد به ترتیب اعطای وامهای کم بهره طولانی مدت و نیز تهیه برنامه جامع حمایتی و سیاستهای تشویقی و اعطای یارانه و مخاطب اصلی این موارد نیز صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی و دولتی، سیستمهای مشارکت مردمی و ارگانهای سیاستگذار است. بدیهی است که فرهنگ سازی پیش نیاز چنین رخدادی در جوامع روستایی خواهد بود. به این جهت نقش رسانهها و سازمانهای مردم نهاد در این مهم مورد تأکید جامعه خبرگان قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
renewable energy, rural sustainable development, development barriers, policies, sustainability., انرژیهای تجدیدپذیر, توسعه پایدار روستایی, موانع توسعه, سیاستگذاری, پایداری.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1154868/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زمردیان، زهراسادات و تحصیلدوست، محمد،1398،ظرفیتها، موانع و مشوقهای توسعه انرژیهای پاک در روستاهای ایران
،،،،،https://civilica.com/doc/1154868
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، زمردیان، زهراسادات؛ محمد تحصیلدوست)
برای بار دوم به بعد: (1398، زمردیان؛ تحصیلدوست)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.