بررسی تأثیر سیلیکات سدیم و آکریلیک بر مقاومت فشاری، خمشی و رطوبتی ملات کاهگل
محل انتشار: فصلنامه مسکن و محیط روستا، دوره: 38، شماره: 168
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 317
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHRE-38-168_004
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
بهرهگیری از منابع و مصالح محلی نقش بسزایی در کاهش قیمت مصالح و قطعات و نیز انطباق محصول با شرایط اقلیمی دارد. مصالح خاکی، پرمصرفترین مصالح بکار رفته در اجزای سازهای و پوششی بناهای تاریخی و همچنین روستاهای سراسر ایران محسوب میشوند. این در حالی است که پشت بام و دیوارهای پوشیده شده با ملاتهای گلین بهدلیل مقاومت کم در برابر بارهای جانبی و ترکخوردگی دیوارها، فرسایش سریع در اثر رطوبت، مقاومت کم در برابر سایش و ضربه سالانه نیازمند بازسازی و تعمیر مکرر میباشند که این امر، موجب اجتناب مردم از استفاده از این گونه مصالح شده است. لذا دوام مصالح گلین از جمله کاهگل بهعنوان یکی از مصالح پایدار و سازگار با محیطزیست و اقلیم، بسیار حائز اهمیت است . هدف از پژوهش حاضر، یافتن طرح اختلاط بهینه ملات کاهگل براساس بررسی برخی پارامترهای فیزیکی و مکانیکی ملات کاهگل ساخته شده با افزودنیهای مختلف میباشد. در این راستا ملاتهای ساخته شده از خاک، کاه به نسبت حجمی 80 و آب با نسبت حجمی 42 درصد با افزودنیهای سیلیکات سدیم و آکریلیک، به نسبتهای مختلف ترکیب میشوند و تفاوت مقاومت آنها در برابر بارهای خمشی و فشاری و همچنین رطوبت بررسی میشود. همه مراحل تهیه، ساخت و آزمایش براساس استانداردها در آزمایشگاه مکانیک خاک دانشگاه یزد انجام شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که مقاومت کاهگل حاوی سیلیکات سدیم با نسبت 100 درصد حجمی آب بهطور قابل ملاحظهای افزایش مییابد که شاخصهای مقاومت در برابر رطوبت، فشار و خمش کاهگل دارای افزودنی سیلیکات سدیم، خیلی بیشتر از کاهگل معمولی است. همچنین دوام اثر افزودنی کاهگل ساخته شده با افزودنی 100% سیلیکات سدیم در برابر فشار آب، بسیار بیشتر از نمونههای پیشین برآورد شد. از طرف دیگر با افزایش میزان آکریلیک در نسبتهای بالاتر از 70 درصد حجمی خاک، چسبندگی سطحی بیشتری بین ذرات بوجود میآید.
کلیدواژه ها:
Thatch ، sodium silicate ، acrylic ، physical and mechanical parameters. ، کلمات کلیدی: کاهگل ، سیلیکات سدیم ، آکریلیک ، ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی.
نویسندگان
شایسته نامور
Master of architecture
مسعود زینی
Department of civil engineering, School of civil engineering.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :