عوامل مؤثر بر مکانیابی مجتمعهای پزشکی نسبت به شبکه معابر و ارائه مدل
محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 19، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 298
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-19-2_004
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: انتخاب مکان مناسب برای راهاندازی یک مرکز درمانی از جمله تصمیمات مهمی است که میتواند تأثیرات قابل ملاحظهای بر عملکرد آن مرکز، کاربریهای مجاور و شبکه معابر پیرامون آن در بلند مدت داشته باشند. هدف این تحقیق، اولویتبندی عوامل مؤثر بر مکانیابی مجتمعهای پزشکی، نسبت به شبکه معابر شهری و ارائه مدل مکانیابی میباشد.
روش بررسی: روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است. اطلاعات مورد نیاز از گزارشات طرح جامع، طرح تفصیلی، طرح جامع حمل و نقل شهر یزد، مشاهده میدانی و آمارگیری، استفاده شده است. علاوه بر آن، دو گونه پرسشنامه طراحی شد. پرسشنامه اول، بمنظور شناخت مشکلات محل استقرار مراکز درمانی موجود و پرسشنامه دوم برای اولویتبندی عوامل مؤثر در مکانیابی مراکز درمانی، طراحی شد و از برنامه و نرمافزار ,SPSS-22 ,AHP Expert Choice، ArcGIS استفاده شده است.
یافته ها: هفت معیار اصلی در مکانیابی مراکز درمانی مؤثر است، شامل: 1-همجواری کاربری درمانی با شبکه ارتباطی درجه یک، 2-فاصله از مسیل، 3-فاصله از کارگاههای صنعتی، 4-فاصله از مراکز درمانی(همپوشانی)، 5-فاصله از مراکز تجاری عمده، 6-فاصله از پایانههای اتوبوسرانی و ایستگاه راهآهن و 7-فاصله تقاطع تا مرکز درمانی). همچنین با توجه به معیارهای به دست آمده و روش پیشنهادی، مکان مناسب برای احداث کلینکها و مجتمعهای پزشکی جدید شهر یزد به عنوان نمونه موردی مشخص گردید. در نهایت، مدل مکانیابی مناسب جهت مجتمعهای پزشکی ارائه شد.
نتیجه گیری: مجاورت مراکز درمانی با شبکه ارتباطی درجه یک به منظور تأمین دسترسی سریع و مطلوب مراجعین، در اولویت عوامل انتخاب محل استقرار(مکانیابی) مجتمعهای پزشکی میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید فرزین فائزی
payame noor university
نضال مرتضی
payame noor university
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :