بررسی کیفیت زندگی بیماران دیابتی: یک مطالعه مقایسه ای
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 17، شماره: 5
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 353
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-17-5_006
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: دیابت یک بیماری شایع همراه با عوارض متعدد است که روند افزایشی داشته و بر تمام جنبه های زندگی مبتلایان به خصوص بر کیفیت زندگی آنان تاثیرگذار است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کیفیت زندگی بیماران دیابتی (نوع I و II) و مقایسه آن با افراد غیر دیابتی در شهرستان آبدانان انجام شد.
مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی، دو گروه آزمون (122 نفر از بیماران دیابتی) و مقایسه (122 نفر از همتایان غیر دیابتی) از توابع استان ایلام را در بر داشت که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. کیفیت زندگی دو گروه با استفاده از پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی SF-36 ارزیابی و مقایسه گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و شاخص های آماری توصیفی و آزمون های آماری کای دو و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: از نظر متغیرهای جمعیت شناختی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد. نتایج نشان داد که بیماران دیابتی به طور معنی دار نمرات پایین تری در حیطه های عملکرد جسمی، محدودیت در ایفای نقش به علت مشکلات جسمی، محدودیت در ایفای نقش به علت مشکلات عاطفی، سرزندگی، عملکرد اجتماعی، درد بدنی و سلامت عمومی در مقایسه با افراد غیر دیابتی کسب کردند. اما در حیطه سلامت روان این تفاوت معنی دار نبود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از این بررسی حاکی از پایین بودن کیفیت زندگی بیماران دیابتی مورد مطالعه در مقایسه با افراد غیر دیابتی بود. ضروری است این بیماران به منظور دریافت خدمات آموزشی، مشاوره ای، مراقبتی و حمایتی با هدف بهبود کیفیت زندگی، تحت پوشش قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیرا دانشور
School of Health, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
علی خدامرادی
School of Health, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
زینب غضنفری
School of Health, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
علی منتظری
Health Metrics Research Center, Iranian Institute for Health Sciences Research, ACECR, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :