نقش تعارض والد-نوجوان و حمایت اجتماعی در پیشبینی بحران وجودی دانشآموزان
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 319
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHPP-7-2_005
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: بحران وجودی و تعارض والد_ نوجوان دو مفهوم درهم تنیدهای هستند چرا که باهم رابطه دارند و در این میان حمایت اجتماعی میتواند نقش مؤثری در بهبود بحران داشته باشد.
هدف: پژوهش حاضر با هدف نقش تعارض والد-نوجوان و حمایت اجتماعی در پیشبینی بحران وجودی در دانشآموزان انجام گرفت.
روش: این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش تمام دانشآموزان پایهی دوازدهم شهرستان سنندج بود که ۱۷۵ نفر از آنها به روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای تعارض والد ـ نوجوان استراس (۱۹۹۰)؛ حمایت اجتماعی خانواده پروسیدانو و هلر (۱۹۸۳) و بحران وجودی احمدی و دستغیب (۱۹۹۴) استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه از طریق نرم افزار SPSS ۲۲ انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد بین تعارض والد – نوجوان با بحران وجودی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (۰/۰۱>P)؛ همچنین بین حمایت اجتماعی با بحران وجودی ارتباط منفی و معناداری به دست آمد (۰/۰۱>P). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان میدهد ۲۳ درصد از واریانس بحران وجودی دانشآموزان به طور معناداری از طریق متغیرهای تعارض والد_ نوجوان و حمایت اجتماعی تبیین میشود.
نتیجهگیری: میتوان گفت تعارضات خانوادگی و همچنین طرز حمایت از جانب دیگران میتواند بحران وجودی دانشآموزان را پیشبینی کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عمادالدین عزتپور
M.A in Clinical Psychology, Psychology Department, Islamic Azad University, Education of Kurdistan Province, Sanandaj, Iran
روناک رضائی
Master of Clinical Psychology, Department of Psychology, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
سیف الله رحمانی
Assistant Professor, Psychology Department, Farhangian University of Kurdistan, Sanandaj, Iran
واقف دلخوش
M.A Student in Educational Research, Department of Educational Sciences, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :