بررسی تاثیر رفتار رانندگان وسایل نقلیه سنگین برمیزان تصادفات جادهای در مسیرهای آزاد راهی (مطالعه موردی: محور زنجان- تبریز)
محل انتشار: فصلنامه جاده، دوره: 28، شماره: 105
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 421
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ROAD-28-105_004
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1399
چکیده مقاله:
امروزه روند رو به رشد تصادفها در راهها و تلفات و خسارتهای ناشی ازاینگونه حوادث باعث اتلاف سرمایههای کشور میشوند؛ بنابراین، سرمایهگذاری صحیح و شناخت هر یک از عوامل سه گانه تصادف (راه، راننده و وسیله نقلیه)، بررسی اصولی مشکلات این عوامل و بیان راه حلهای کاربردی می تواند از بروز اینگونه حوادث بکاهد. ناهنجاریهای رفتاری در رانندگی به عنوان یک معضل جدی درجامعه محسوب میشود. کمبود مهارت در کنترل خودرو و خستگی و خواب آلودگی و تجاوز از سرعت مجاز، طرح هندسی جادهها و مشکلات روانی و اقتصادی از دلایل وقوع تصادفات در کشور است. بررسی علل حوادث رانندگی حاکی از آن است که علاوه بر یادگیری و کسب مهارت و تجربه در کنترل وسایل نقلیه عوامل روحی، استرس و وضعیت اقتصادی نیز در پیشگیری از وقوع حوادث رانندگی نقش ویژهای دارد. در این تحقیق تاثیر رفتار روانشناختی رانندگان وسیله نقلیه سنگین بر روی میزان تصادفات محور زنجان-تبریز مورد بررسی قرار میگیرد. جامعه آماری در این پژوهش رانندگان وسایل نقلیه سنگین است و منطقه مورد مطالعه در این پژوهش محور زنجان- تبریزدر سال 1397 میباشد که به روش پرسشنامهای و با استفاده از نرمافزار SPSS25 انجام شده است. نتایج تحقیق نشان داد که پارامترهای تشدیدکننده خستگی و خواب آلودگی، عوامل اقتصادی، طرح هندسی جادهها و استرس تاثیر مثبت و معنی داری بر میزان تصادفات داشتهاند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهزاد علیمحمدی
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایران
سیدمهدی سجادی
استادیار، گروه عمران، دانشگاه آزاد واحد زنجان، زنجان، ایران
علی شهنواز
استادیار، گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :