مقایسه ی تاثیر آموزش مشارکتی با آموزش سنتی در میزان یادگیری درس علوم تجربی دانش آموزان پایه سوم دوره ی ابتدایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA05_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کهنسال

آموزش و پرورش ناحیه دو ساری ،دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه خوارزمی تهران

مریم گل براری

آموزش و پرورش ناحیه دو ساری ،کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی

خدیجه خیاط

آموزش و پرورش ناحیه دو ساری ، کارشناسی آموزش ابتدایی

سکینه عالیشاهی

آموزش و پرورش ناحیه دو ساری ، کارشناسی آموزش ابتدایی

چکیده

پژوهش حاضر به مقایسه ی تاثیر آموزش مشارکتی و آموزش سنتی در میزان یادگیری درس علوم تجربی دانش آموزان پایه سوم دوره ی ابتدایی در چهار سطح یادگیری و بررسی تاثیر این دو روش آموزش در پیشرفت تحصیلی می پردازد . جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر و پسر پایه ی سوم دوره ی ابتدایی مدارس ناحیه 2 شهرستان ساری بوده که 50 نفر از دانش آموزان به روش خوشه ای و تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند . داده ها در نرم افزار آماری spss وارد شد که برای تشخیص تفاوت دو گروه ، از شاخص های آمار توصیفی ، میانگین ، انحراف استاندارد ، نمودار های ستونی و جداول فراوانی و شاخص آمار استنباطی از آزمون t مستقل جهت مقایسه ی دو گروه ، بهره گرفته شد . آزمون فرضیه اول نشان داد :آموزش مشارکتی در مقایسه با آموزش سنتی بر میزان یاد سپاری دانش آموزان موثرتر است . آزمون فرضیه دوم نشان داد : آموزش مشارکتی در مقایسه با آموزش سنتی بر میزان درک و فهم دانش آموزان تاثیر کمتری دارد . آزمون فرضیه سوم نشان داد : آموزش مشارکتی در مقایسه با آموزش سنتی بر میزان تجزیه و تحلیل دانش آموزان موثرتر است . آزمون فرضیه چهارم نشان داد : آموزش مشارکتی در مقایسه با آموزش سنتی برمیزان قضاوت علمی دانش آموزان تاثیر کمتری دارد . آزمون فرضیه اهم نشان داد : آموزش مشارکتی در مقایسه با آموزش سنتی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان موثرتر است .

کلیدواژه ها

آموزش مشارکتی ، آموزش سنتی ، یادگیری ، دانش آموزان پایه سوم دوره ی ابتدایی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.