رهیافت اقتصادی استراتژی اعتدالی در امنیت غذایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA05_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین امینی زارع

مدرس پژوهشکده بیمه وابسته به بیمه مرکزی کارشناس ارشد مدیریت از دانشگاه تهران، دانشجوی دکنری در مرحله تدوین رساله دکتری با موضوع بیمه کشاورزی

سیمین امینی زارع

مدرس، گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران مهندس کشاورزی، دکترای مدیریت آموزشی

چکیده

همواره درتاریخ بشرموضوع غذاومولفه امنیت غذایی از اهمیت حیاتی برخوردار بوده است وجزحقوق بدیهی وطبیعی بشرمی باشد، بانک جهانی نیزامنیت غذایی را ازحقوق طبیعی دانسته،وآن را دسترسی همه مردم در تمام اوقات، به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم تعریف میکند. سه عنصر موجود بودن غذا، دسترسی به غذاوپایداری در دریافت غذا محورهای اصلی این تعریف میباشند که موجود بودن غذا شامل میزان مواد غذایی درمرزهای ملی از طریق تولید داخلی و واردات مواد غذایی درعرصه های منطقه ای وبین الملل میباشد و مفهوم دسترسی به غذا نیز دسترسی فیزیکی و اقتصادی به منابع، جهت تامین اقلام غذایی مورد نیاز جامعه وپایداری در دریافت غذا، ثبات و پایداری دریافت ارزشهای غذایی مورد نیاز جامعه میباشد. افزایش جمعیت و رشد اقتصادی کشورهای در حال پیشرفت به رشد تقاضا برای غذا چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی منجر خواهد شد. یعنی تقاضای بین المللی از لحاظ مقدار و ماهیت دچار تغییرات عمده خواهد شد. مشی،روش وسیاست دولت ها به ویژه با شرایط کنونی منابع پایه از جمله آب وخاک ومو ضوعاتی نظیر فرسایش ، تغییرات کاربری اراضی،نظام بهره برداری واردات غذا،تخریب مراتع وجنگل ها جملگی موضوعاتی است که درسایه نوع نگرش ونیز دریافت وبرداشت ذهنی از هریک از مفاهیم فوق می باشد که برآیند آنها وضعیت کنونی بسیار حساس تامین غذا رادر کشور پدیدآورده است.این مطالعه رویکردی جامع نگر وتحلیلی برتاثیر تفکر وروش اعتدالی درمدیریت راهبردی منابع طبیعی وپایه کشور واعمال سیاست های اصلاحی در برقراری اعتدال دراین بخش بسیار مهم وحیاتی کشور که رسالت تامین غذای مردم را برعهده دارد خواهد داشت وهمواره دسترسی به غذارااز جمله شئون حقوق بدیهی انسان در عرصه بین الملل ودرون مرزهای کشورها می داند.

کلیدواژه ها

اعتدال، حقوق، منابع طبیعی،مدیریت راهبردی،امنیت غذایی،مراتع،بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.