نقش سرشت و منش در پیش بینی وابستگی به فضای مجازی دانش آموزان پسر دوم متوسطه
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب شناسی روانی
- کد COI اختصاصی: ASRUMA01_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 606
نویسندگان
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، کارمند آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی
استاد روان شناسی، گروه روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
مطالعه حاضر با هدف نقش سرشت و منش در پیش بینی وابستگی به فضای مجازی دانش آموزان پسر دوم متوسطه انجام گرفت.جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه ناحیه یک شهر تبریز در سال تحصیلی 1397-1396 تشکیلدادند (N=25000). تعداد 330 دانش آموز با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان به عنوان حجم نمونه به روش نمونه گیریتصادفی خوشه ای انتخاب و به پرسشنامه سرشت و منش کلونینگر و پرسشنامه اعتیاد اینترنتى پاسخ دادند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسوننشان داد که اعتیاد به فضای مجازی با نوجویی (p> 0/001, r=0/19)، آسیب پرهیزی (p> 0/003, r=0/16)، پادااش وابستگی(p> 0/04, r=0/11) ارتباط مثبت ولی با پشتکار (p> 0/04, r=-0/11)،خود راهبری (p> 0/001, r=-0/23)، و همکاری(p> 0/007, r=-0/15)، ارتباط منفی وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که 10 درصد از کل واریانس اعتیاد بهفضای مجازی به وسیلۀ سرشت و منش تبیین می شود. صفات سرشتی نوجویی، آسیب پرهیزی و پاداش وابستگی به طور مثبتولی پشتکار، خودراهبری و همکاری به طور منفی اعتیاد به فضای مجازی را پیش بینی می کنند.کلیدواژه ها
سرشت و منش، اعتیاد به فضای مجازی، دانش آموزانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.