آیا می توان مهمات و مواد منفجره را با روش نوین پوشش فاز بخار بسته بندی کرد؟

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 346

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECDS05_169

تاریخ نمایه سازی: 17 بهمن 1399

چکیده مقاله:

با توجه به حساسیت خوردگی در صنایع نظامی جهت جلوگیری از وقوع این مهم از روش های متفاوتی اعم پاشش رنگ، بسته بندی موجود، به کارگیری بازدارندگی فاز بخار و ... استفاده می شود ولی از این میان استفاده از سیستم بازدارنده های خوردگی فاز بخار به دلایل از بین بردن رطوبت داخل بسته بندی، عدم نیاز به تجهیز جهت پاشش بر روی کالا، فراگیر شدن گاز در جای جای محصول، ماندگاری فاز بازدارندگی در بلندمدت، سازگاری با سطح فلزات و مواد شیمیایی و از نظر اقتصادی به صرفه بودن مورد توجه قرار دارد. مواد VCI به موادی اطلاق میشود که با تبخیر خود قادرند بر روی سطوح فلزی قرار گرفته و با ایجاد اتصال پایدار با سطح فلز در شرایط معین یک لایه غیر قابل نفوذ در برابر یونهای خورنده تشکیل دهند و آنها را از خوردگی اتمسفری مصون بدارند. این مواد با تبخیر خود قادرند در محیطهای بسته به داخل شیارها وشکافها نفوذ کرده و عمل بازدارندگی را اعمال کنند. از آن جایی که بیش از ۵۰ نوع ممانعت کننده در جهان موجود است لذا به انتخاب و کارگیری موادی که بتواند اثربخش باشد و باعث خوردگی نشود و تاثیر منفی بر روی مواد شیمیایی نداشته باشد؛ از اهمیت ویژه ای برخورداراست. لذا جهت صحه گذاری و تایید این نوع بسته بندی ضمن مطالعه مجموعه ای از استانداردها، مواردی که بتواند محصول را به مدت ۳۰ سال از هر نوع خوردگی در شرایط مختلف جوی حفظ نماید؛ انتخاب و مورد آزمایش قرار گرفته است که نتایج نشان می دهد می توان از این نوع بسته بندی جهت نگهداری مهمات و مواد منفجره مختلف در انواع شرایط جوی به نحو مطلوب به کارگیری شود.

نویسندگان

ناصر ذوالفقاری

اداره مهمات، معاونت آماد و پشتیبانی سپاه، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، گرایش مهندسی لجستیک و زنجیره تامین از دانشگاه جامع امام حسین(ع)

عبداله فرزاد

اداره مهمات، معاونت آماد و پشتیبانی سپاه، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، گرایش مهندسی لجستیک و زنجیره تامین از دانشگاه جامع امام حسین(ع)