نقش افق آرجیلیک در ایجاد رژیم رطوبتی اکویک در خاک های جنگلی خیرودکنار نوشهر ( استان مازندران )

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,946

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_507

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

رژیم رطوبتی خاک مشخصه ای است که بر وجود یا عدم وجود سفره آب زیرزمینی یا آب نگهداری شده ( در مکش کمتر از 1500 کیلو پاسکال ) در خاک یا در افق خاصی از خاک در طول سال دلالت دارد (USDA (.1999 شناسایی این ویژگی غالباً بر اساس علائم مورفولوژیکی خاک در صحرا انجام می پذیرد و معتبرترین ملاک شناسایی آن عوارض اکسیدواحیایی کاملاً مشخص و فراوان و یا در مواردی که عناصر احیا شده از خاک خارج شده باشند کرومای پایین خاک می باشد . این ویژگی به سبب اهمیتی که درکاربری اراضی دارد به عنوان یک مشخصه در اسامی تاکسونومیک خاک ها همواره منعکس می گردد . افق آرجیلیک نیز از افق های مهمی است که درسامانه های ردهبندی دنیا به ویژه سامانه رده بندی آمریکایی و جهانی اهمیت خاصی در رده بندی خاک ها دارد (.WRB,1998, SoilTaxonomy,2003) تشکیل این افق مستلزم انجام فرایندهای متعدد و شرایط اقلیمی ویژه ایست که به عنوان پشتوانه قدمت و تداوم این فرایند محسوب می گردد . تعیین رژیم رطوبتی خاک براساس علائم مورفولوژیکی خاک در صحرا همانطور که گفته شد عملی و قابل شناسایی است،لکن ارائه فرضیاتی دررابطه با علل یا چگونگی ایجاد آن،با انجام اینگونه اطلاعات غالباً غیرممکن و یا نامطمئن می باشد . درمطالعه اخیر با بررسی مقاطع نازک تهیه شده از اینگونه خاک ها و با توجه به موقعیت قرارگیری عوارض اکسید و احیایی نسبت به عوارض حاصله از ایلوویشن رس نقش افق آرجیلیک در ایجاد رژیم رطوبتی اکویک در خاک های جنگلی خیرودکنار نوشهر مورد بحث قرارگرفته است .

نویسندگان

جعفرعلی اولاد

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

شهلا محمودی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

منوچهر زرین

استاد بازنشسته گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

علی ابطحی

استاد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Banai, M. H. 1997. Soil moisture and temperature regim nap ...
  • Bullock, P., N. Federoff, A. Jhongerus, G. Stoops, T. Tursina ...
  • Stoops, G. 2003 .Guidelines for Analysis and Description of Soil ...
  • USDA. 1999. Soil survey laboratory methods manu al, ver3, soil ...
  • WRB. (World Reference Base for Soil). ISSS-ISR IC-FAO. 1998. ...
  • نمایش کامل مراجع