کودکان داعش: از درونفکنی ایستار تکفیری تا برونفکنی رفتار تسخیری
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 446
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRIW-8-1_001
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1399
چکیده مقاله:
ایدئولوژی داعش به معنای انکار هرگونه تاریخمندی و تحولپذیری و قرار گرفتن آموزههای آن در جایگاه رفیع حقایق فرا تاریخی و تغییرناپذیر است. این گروه با تکیهبر قواعد خود برساخته بر اساس تفاسیر تنگنظرانه، مبنای تعین بخشی برای حقیقت و مشروعیت عرضه میدارد و رهیافت و نگرشی کاملاً متفاوت از قدرت و قواعد سیاسی و اجتماعی ترسیم میکند. طبق این رهیافت متفاوت، این گروه با رویکرد محافظهکارانه رادیکال به بهرهبرداری از جوانان و کودکان در مقیاسی وسیع با کارکردی متمایز پرداخته است؛ امری که گرچه یک جنایت جنگی و نقض قواعد بینالمللی و حقوق بشر محسوب میگردد، اما بر اساس دکترین این گروه، امری الهی و مشروع و مورد تأیید پیامبر (ص) انگاشته میشود. نوشتار حاضر با روشی توصیفی - تحلیلی و علی و بر اساس رویکرد تلفیقی از مباحث نظری (جامعهپذیری سیاسی و خود ایدئال کارن هورنای) در راستای فهم انگیزه و هدف داعش از این اقدام و پیامدهای آن، بر این فرض استوار است که داعش با هدفگیری کودکان، درصدد انتقال تدریجی فرهنگ سیاسی خاص خود به آنان و نهادین کردن آرام ایستارها و هنجارها و درنتیجه ضمانت بقای خود در درازمدت است که میتوان از این امر تحت عنوان «ترور سرد» یاد نمود. کودکان که در سپهر زیستی وحشتآلود و مرگ آلود به سر میبرند، به انسانی تک ساحتی و درنتیجه، به شخصیتهای فرهنگی خشن و متوهم بدل میگردند که یگانه راه ایمن زیستن را خشونتورزی میپندارند؛ چشمانداز چنین تربیتی گرایش وافر به ناامنی و بیثباتیهای سیاسی خواهد بود که بهنوبه خود تهدیدهایی جدی را متوجه منطقه و جهان خواهد ساخت.
کلیدواژه ها:
ISIL ، children ، political socialization ، political violence ، identity ، داعش ، کودکان ، جامعهپذیری سیاسی ، خشونت سیاسی ، هویت
نویسندگان
رضا گرشاسبی
علوم سیاسی دانشگاه مازندران
علی کریمی مله
University Of Mazandaran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :